2014. augusztus 16. szombat

Tölösi Roland immáron 2 Guinness rekordra tör!

Tölösi Roland immáron 2 Guinness rekordra tör!

Mai beszélgetőpartnerem Tölösi Roland. Szerepelt már a Sportkult hasábjain, bár akkor csupán videóval (ITT megtekintheted), amikor is hazaért egy kisebb ausztriai edzésről. De most mindketten ráértünk egy kis csevegésre, így mindenki megismerheti őt, aki egy igazán kitartó, remek sportemberré fejlődött “tizenéves” kora óta.

Gálosi Gergely: Üdvözöllek Roland! A legutóbbi ausztriai feltöltődéssel járó edzésedről nálunk is megjelent a videód, de sok időnk nem volt beszélgetni. Én gyerekkorod óta ismerlek, viszont az olvasónk nagy része biztosan nem, ezért kérlek, mondj pár dolgot az eddigi életedről.
tolosi_rolandTölösi Roland: Szia Geri! 1991-Ben születtem Dombóváron. 4 èves korom óta bringázom napi szinten. Általános suliban atlétizáltam, országos top 8 tàvugró ès sprinter is voltam. 2004-ben talàlkoztam először a triállal, azóta az èletem részèvé vàlt. A középsulit a pècsi Széchenyi Istvàn testnevelési gimnàziumba fejeztem be, ahol tesi szakra jártam. Majd a szintén Pècs szabadidő sport clubnàl folytattam edzőként. Ma Dombóváron spinning és funkcionális trénerként dolgozom. Jelenleg akupunktúrát ès alternatív teràpiàkkal foglalkozó fősuliba jàrok Budapesten.

Gálosi Gergely: Tavaly volt egy Guinness rekord kísérleted is, amit megvétóztak. Hogyan is volt ez?
Tölösi Roland: Igen, volt egy Guinness rekord kísérletem ami a sík talajra leugràs merev kerèkpàrral nevet viseli! A rekord lényege, hogy leérkezéskor nem rakhatom le a làbam ès stabil 3 m-t kell megtenni utána. Na most az akkori világcsúcs amit a Guinness is bejegyzett 410 cm volt, ezt 515 cm-re döntöttem, viszont leérkezés után örömömben eldobtam a bringát, így a világ legnagyobb ugrása merev bringàval nem lett Guinness rekord….nyilván a 3 m gurulàs a legnehezebb része a gyakorlatnak…

Gálosi Gergely: Tudtommal idén még nagyobb dologra készülsz. Kérlek mesélj erről.
Tölösi Roland: Szponzorokból eddig se volt hiány hiszen Magyarország egyik legdinamikusabb csapatànak a protrial.hu tagjakènt sok kapu megnyílt számomra. Az osztrák utam során barátokra találtam, akik nem mellesleg Ausztria egyik legrégebbi kerèkpàrboltjànak a 2RadHolly tulajdonosai. Ők biztattak, hogy ismèteljem meg az ugràst nàluk! Jelenlegi bringámat, az Ozonys King of Dunce v3-at is tőlük kaptam, hogy teljesítsem vele a 6m-t! Igen, ez a cél 6 m! Illetve, ha a felkèszülèsem teljes lesz, akkor egy bunny hop world rekord is játszik, amit 130 cm-re tennék!

Gálosi Gergely: Két lehetséges rekordra is gyúrsz? Elismerésem. A felkészülésben mit követsz, hogy minél eredményesebb legyél mindkettőben?
Tölösi Roland: Mivel Dombóvár egyik legjobban felszerelt konditermében, a Maximum Fitness-ben dolgozom, így minden lehetőségem megvan, hogy kihozzam a maximumot magamból! Felkészülésemet nagyban segíti Gábor Balázs kollégám, barátom és edzőm! Az első hetekben az alap erőfejlesztésre helyeztük a hangsúlyt. Így az utolsó hetekben pedig a dinamikus robbanások kerültek előtérbe. Az edzések mellett csak heti 1-2 alkalommal sikerült bringáznom, viszont 6 hèttel az ugràsok előtt csak a bringás technikákat fejlesztem! Bárkinek nagyon szívesen leírom részletesebben, de most erről csak ennyit mondanék!

Gálosi Gergely:Hogy érzed, milyen ütemben fejlődsz?
Tölösi Roland: Nagyon sokat fejlődtem,de még a maximumomtól távol állok! Viszont az új bringa teljesen feltöltött energiával és úgy érzem az “APACHE 6.0 ” (így hívom) elpusztíthatatlan.

Nos, az én dolgom már csak annyi, hogy mindenki nevében sok sikert kívánjak! Illetve elköszönjek a legközelebbi találkozóig.
Tölösi Roland: Köszönöm a jókívánságokat és a lehetőséget a beszélgetésre! Nemsokára ismét találkozunk!

Roland legújabb videója is a Sportkulton!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .