2014. március 28. péntek

Hölgyek a kerékpáron: Al Saidi Leila

Mai beszélgető partnerem nem más, mint Al Saidi Leila, aki 2013-ban tűnt fel és uralta is a dobogót, ahol csak megjelent.

Gálosi Gergely: Szia Leila! Sikeresen elértem hozzád is, hogy végre megismerhessen a Sportkult olvasótábora. Elsőre mit érdemes tudni rólad, aki a magyar kerékpáros életbe, mondhatni szinte berobbantál.
Al Saidi Leila: Szia! Köszönöm a megkeresést! 23 éves vagyok, Pécsen születtem és ma is itt vagyok a jogi kar negyedéves hallgatója. 2010-ben mentem el az első hosszabb túrámra és azonnal szerelmes lettem, bár az akkori biciklim úton-útfélen szét akart esni. 🙂 Maga a versenysport tavaly kezdett el vonzani.

Al Saidi Leila 2013-as OB-n 2. (mezőnyverseny // Fotó: Kanti Dorottya)

Al Saidi Leila 2013-as OB-n 2. (mezőnyverseny // Fotó: Kanti Dorottya)

Gálosi Gergely: 2013-ban gyakorlatilag jöttél, láttál. győztél. Ez miként is történt?
Al Saidi Leila: Kedves vagy, de azért ez túlzás. Elsősorban rengeteget készültem, főleg a hegyi OB-ra, amit sikerült is megnyernem. Hamar rájöttem, hogy sok idő kell ahhoz, hogy jó bringás váljék belőlem, mivel nagyon félős vagyok a mezőnyben. Így azokra a versenyekre koncentráltam, ahol külön indítják a lányokat, a többi megpróbáltatáson inkább magamat igyekeztem legyőzni.

Gálosi Gergely: 2013-ban női mezőny OB-n második lettél. Hogy érzed, ez az eredmény mit mutat és megváltoztatta-e a kerékpározásba vetett hitedet?
Al Saidi Leila: Nagyon örültem a 2. helynek, de kerékpározni előtte is nagyon szerettem és akkor is imádni fogom, ha utolsó leszek.

Gálosi Gergely: A többi lánnyal gondolom Te is jól kijössz, de a pályán ki az akit kemény ellenfélnek találsz?
Al Saidi Leila: A pályán mindenkit ellenfélnek tartok, mivel egyedüli lány vagyok a csapatomban. Pályán kívül természetesen ez nem így van.

Gálosi Gergely: Mi az ami a kedvenced és mi az, amit utálsz egy pályán?
Al Saidi Leila: Kedvenceim a hosszú, lankás emelkedők, az ezeket sokszor követő kanyargós lejtőket viszont nem szeretem. 😛

Gálosi Gergely: 2014-es tervek? A Tour de Pécs-en már 2 szakaszon is bizonyítottál….
Al Saidi Leila: Ügyesedni és erősödni. Lesznek versenyek idén is, amikre kiemelten készülök majd…

Al Saidi Leila 2013-as OB-n 2. (mezőnyverseny // Fotó: Kanti Dorottya)

Al Saidi Leila 2013-as OB-n 2. (mezőnyverseny // Fotó: Kanti Dorottya)

Gálosi Gergely:. …és a legnagyobb álom?
Al Saidi Leila: Szép hazai és nemzetközi eredmények.

Gálosi Gergely: Remélem mihamarabb találkozunk újra és újabb sikerekről számolhatok be veled kapcsolatban! Köszöntem a lehetőséget és kilométerben gazdag évet kívánok!
Al Saidi Leila: Köszönöm az érdeklődést!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

A képekért külön köszönet Kanti Dorottyának (Kanti Photography-nak)!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .