2014. március 28. péntek

Rally: Merencsics Árpád a Solid Racing Team színeiben

Ma Merencsics Árpád sajtó anyaga érkezett hozzánk. Sok sikert neki is a hétvégére!

Szolidan, a Solid Racing Team színeiben

SOLID RACING TEAM – 20. Vredestein Miskolc Rally
Merencsics Árpád – Kulcsár Dániel, Suzuki Swift GTi

Merencsics Árpád (fotó: Mandelbaunn-Molnár Judit)

Merencsics Árpád (fotó: Mandelbaunn-Molnár Judit)

Idén is a Historic Bajnokság mezőnyében láthatjuk majd aszfaltot koptatni Merencsics Árpádot. Ám ezúttal egy új csapat, a Solid Racing Team zászlaja alatt jelentkezik majd csatasorba. A fiatal nagyatádi pilóta tavaly esélyes volt kategóriájában a bajnoki címre, most azonban szolidabb terveket szövöget. Célja az, hogy célba érjen, egyenletes teljesítményt nyújton és jó hangulatban autózzon. Ezt már a hétvégi, 20. Vredestein Miskolc Rallyn elérhető, ahol segítségére alkalmi navigátora, Kulcsár Dániel lesz.

Merencsics Árpád: A 2013-as bajnokság lezárása után több változás is történt a házunk táján. Idén már egy új csapat, a Solid Racing Team színeiben fogok indulni a Historic Bajnokságban. Habár a gárda frissen alakult, a tagjait régóta ismerem, így biztos vagyok abban, hogy a közös munkánknak meglesz a gyümölcse. Tavalyi navigátorommal, Varga Sándorral is szétváltak az útjaink – jött számára egy jobb lehetőség, amit én elfogadtam, így ő most egy másik felállásban folytatja majd a versenyzést. Deja vu érzésem támadt, mikor ismét a navigátorhiány problémájával szembesültem. Nagyon sok segítőkész ember állt a rendelkezésemre, hirdették rallykörökön belül a felhívásomat, s végül happy end-del zárult a történet. Kulcsár Dániel személyében megtaláltam azt a mitfahrert, aki a hétvégi, 20. Vredestein Miskolc Rallyn segít majd célba kormányozni a Suzuki Swift GTi-t.

Merencsics Árpád (fotó: Mandelbaunn-Molnár Judit)

Merencsics Árpád (fotó: Mandelbaunn-Molnár Judit)

Az autóba visszakerült a szériamotor, hiszen a mecseki évadzárón felrobbant a továbbfejlesztett változat. Annak javítása még zajlik, s a folyamatot tovább nyújtja, hogy külföldről kellett hozzá alkatrészt rendelni, ami nem érkezett meg időre. Rá voltunk tehát kényszerülve arra, hogy a gyengébb motorral szereljük fel a Suzukit. A múlt évvel ellentétben most semmilyen konkrét célt nem tűzök ki magam elé – azon kívül, hogy érjünk célba és érezzük jól magunkat a rendezvényen. Tisztában vagyok azzal, hogy egy 100 lóerős autóval nagyon nehéz lenne felvenni a versenyt a VFTS-ek ellen, felesleges kockázatot pedig nem szívesen vállalnék. Számomra már az a fontosabb, hogy egyenletesen jó teljesítményt érjek el és a kocsit minden alkalommal épségben vigyem haza a derbikről. Miskolcra is ezzel az elszántsággal megyünk, s én már attól boldog vagyok, hogy változó körülmények között, éjjel-nappal róhatjuk majd a kilométereket – ez ugyanis az igazi rally-feeling!

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .