2014. augusztus 18. hétfő

Stunt Riding bemutató az Éjszakai Autóversenyen

Stunt Riding bemutató az Éjszakai Autóversenyen

Angyal Zoltán, mint Stunt Riding versenyző lesz látható a Nyíregyházi Éjszakai Autóversenyen augusztus 19-én a KGST piac területén.

A Stunt Riding sportág nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épül, amelyekkel sem, az utcai motorozásban, sem más motorsportokban nem találkozhatunk.

Ha jó tudom, bemutatót fogsz tartani a kilátogató nézőknek és az ott levő versenyzőknek.

Miből fog ez állni?
– A bemutatómnak van egy jól bevált váza, amire építkezem, de a pontos koreográfiát mindig az aktuális helyszínhez, közönséghez igazítom. Három motort használok, egy Honda CBR 600 a „főszereplő”, ezzel a motorommal mutatom be a technikai illetve egyedi trükkjeimet. A Suzuki GSX-R 1000-sem a gyors füstös gyakorlatokat imádja, ezeket a részeket általában a közönség is szereti. Végül, de nem utolsó sorban pedig bevetésre kerül a retro MZ-m is, amivel anno elkezdtem ezt a sportot.

Mire számíthat a nézősereg?
– A nézők egy jó pörgős kis műsorra számíthatnak, a fentiek szellemében, egy-két meglepetéssel…

Éjszaka bemutatóztál-e már?
– Igen, többször volt már alkalmam éjszaka bemutatózni, sőt versenyeztem is már egyszer „sötétben”. Meg van a hangulata az biztos bár néhány trükköt – menetiránynak háttal főleg – igen nehézzé teszi. Viszont pár show elem, meglepetés nagyobbat üt ilyenkor…

Egy ilyen bemutatóra miképp is készülsz fel?
– Általában a normál edzés munkámat végzem minden héten a céljaim elérése érdekében. Bemutató előtti edzésen általában nem erőltetem már az új trükköket, olyankor inkább a kombinációkra, összekötésekre helyezem a hangsúlyt. Más felkészülést igényel egy 30 perc körüli bemutató, mint egy 4-6 perces verseny.

A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetők!

– Hajósi Miklós –

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Köszönjük a sajtóinformációt és képeket a www.hajoka.hu-nak

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .