2014. szeptember 26. péntek

Szőke Ákos 2. az Országos Gymkhana Bajnokság záró futamán!

Szőke Ákos 2. az Országos Gymkhana Bajnokság záró futamán!

A Sportkult.net innen is gratulál Szőke Ákos egész éves munkájának gyümölcséhez, miután szeptember második felében az Országos Gymkhana Bajnokságban az utolsó fordulót is sikeresen teljesítve, összetett 2. helyezett lett.

“Ezüsttel zárta a bajnokságot Szőke Ákos

SOLID RACING TEAM – Végső Összecsapás, Tököl, 2014. szeptember 21
Szőke Ákos – BMW E30

Utolsó fordulóját rendezte meg a hétvégén az Országos Gymkhana Bajnokság. Amatőrök és Profik egyaránt rajthoz álltak a tököli Végső Összecsapáson, ami látványban újfent bővelkedett. A Solid Racing Team versenyzője, Szőke Ákos is megmérette magát a szeptember 21-ei rendezvényen. A váci tehetség a – műszaki gondok ellenére – döntőig menetelt, s végül a dobogó második fokára állhatott fel a Pro kategóriában.

Szőke Ákos: Nem csak nekem, de az egész csapatomnak jár a gratuláció a Tökölön elért 2. helyezésért! Kalandosan indult ugyanis számunkra a Végső Összecsapás hétvégéje… A beépített új motornál ugyanis több gyermekbetegség is előjött edzés közben, így amíg a többiek gyakoroltak, tanulták a pályák, addig én a kocsi mellett ültem és aggódtam, hogy vajon a fiúk életre tudják-e kelteni. Varga Robi és a többi csapattag szakértelmének köszönhetően azonban újra be tudtuk indítani a BMW-t, és maradt még arra időm, hogy 2-3 alkalommal teljesítsem a pályát. Habár nagyon feszült voltam, sikerült megjegyeznem a pályaelemeket, amik szerencsére nem voltak annyira nehezek, mint az előző fordulókon.

Szőke Ákos - a tököli versenyen

Szőke Ákos – a tököli versenyen

A rövid gyakorlás után rögtön jött a kvalifikáció, ahol elsőre sikerült a 2. legjobb időt autóznom – úgy, hogy csak egy másodperccel voltam lemaradva az előttem lévőtől. Folyamatosan lépkedtem előre, s a végén Zacc-cal (Zahuczky Zsolttal) kellett megmérkőznöm a győzelemért. Sajnos a BMW-n lévő gumik addigra már nagyon elkoptak, így nem nagyon volt esélyem. Csalódott azonban egyáltalán nem vagyok, az ezüst ugyanolyan szépen csillog, s egy többszörös bajnoktól sosem szégyen kikapni.

A problémák ellenére elégedett vagyok a szereplésünkkel és hatalmas köszönettel tartozom a csapatomnak és a partnereinknek a rengeteg segítségért. Tudjuk, hogy nagyon sokat kell még dolgoznunk az autón, de már látjuk a fényt… Habár számunkra véget ért a 2014-es bajnokság, megígérhetem, hogy még nem takarjuk le a garázsban a BMW-t, fel fogunk még tűnni néhány rendezvényen! Néhány nap múlva pedig az is kiderül, hogy a 2014-es összesítésben sikerül-e dobogóra állnom az év végén.

Szőke Ákos - a tököli pályán

Szőke Ákos – a tököli pályán

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Bomba!, KYOCERA – The new value frontier, Sigillanda, V4 Transport Szállítmányozási Kft., AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop, INNOVITAS – Kutatás-fejlesztési Tanácsadó Központ, Budatel, TT.risk, Václámpa.hu, Váckonyha.hu, Szőke és fiai ácsmunkák, RetroCar, Balu gumi, Klímatti, Realsys.hu, Viczián István építőipari vállalkozó, Speciál Csapágy, www.royalmagazin.hu

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com, Facebook: https://www.facebook.com/solidracingteam”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .