2014. augusztus 30. szombat

Füge Krisztián a Slovakiaringen

Füge Krisztián a hétvégén a Slovakiaringen méretett meg. Hajóka Miklós készített vele interjú.

“Ez egy nagyon izgalmas verseny volt.

Füge Krisztián – Suzuki Swift – PROEX AC2000 Racing Team
Slovakiaring – Autós Gyorsasági verseny. 2014.08.23-24.

 Hogy sikerült a hétvégéd a Slovakiaringen?
– A Slovakiaringen ismét izgalmas volt a hétvége. Az pénteki időmérőn 6. helyet szereztem meg magamnak. Hétközben az edzéseken nem tudtam túl sokat kihozni magamból. A versenypályán kicsit szétszórt voltam, ezért nem tudtam, hogy az időmérőn mire számítsak. A körülményekhez képest jól sikerült a qualifikáció. Szombaton reggel volt az első verseny. A rajt nem sikerült túl jól ezért visszább csúsztam. Az első körben még együtt volt mondhatni az egész mezőny. Az egyik kanyarban nem vettem észre, hogy az egyik autó bebújt mellém, én pedig mentem befele, de mivel ő már mellettem volt kiforgattam magam keresztbe csúsztam, de össze tudtam szedni bár sok pozíciót vesztettem. Igyekeztem vissza venni a pozíciómat. Nagyon sokat küzdöttem mire sikerült vissza jönnöm a hetedik helyre. Már csak egy kör volt hátra. A gumijaim nagyon elmelegedtek és a célegyenes ráfordítóban később fékeztem és kiestem a kavicsosba. Nem tudtam befejezni a versenyt. Majd vasárnap a 16. Helyről kellet rajtolnom. A rajt egész jól sikerült és a szombati verseny tapasztalatait felhasználva feljöttem a 4. Helyre ez egy nagyon izgalmas verseny volt. IMG_5215

Miként sikerült a negyedik helyre feljönnöd a mezőny végéről?
– A vasárnapi verseny délután volt így még előtte át tudtam nézni a belső kamerás felvételt a szombati versenyről. Tanultam a hibáimból és igyekeztem hasznosítani a tapasztalataimat illetve nem elkövetni ugyan azokat a hibákat. Ez elég jól sikerült és így megtudtam szerezni a 4. helyet.

Úgy tudom volt egy kis kupaktanács ahol te is részt vettél. Miről is volt szó, illetve milyen célt szolgált?
– A hétvégén folyamatosan logoltunk, ami nagyon hasznos volt és sokat segített. Olyan hibákra is fény derült, amit a kamerából nem vettünk volna észre. Mivel az élmezőny csak tizedekre van lemaradva egymástól, ezért a log nagyon hasznos, mert a segítségével megtalálhatjuk azokat az apró különbségeket. Megtalálni egyszerűbb végrehajtani már kicsit nehezebb, de a hétvégén sikerült kijavítanom azokat a különbségeket ennek is köszönhető az eredményem.IMG_5068

Szeretném megköszönni a szponzoraim támogatását!
Car Color, AC2000 Kft, Tokyo Restaurant, Autós Gyorsasági, PROEX Motorsport, Shinjuku nihongo gakko. Valspar Impa. Over Montereau.

– Hajósi Miklós -”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Az információt és a képeket a hajoka.hu-nak köszönjük!

 

 

 

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .