2015. január 28. szerda

Team Prevention: 2015-ben még több IronMan 70.3 a listánkon!

Team Prevention: 2015-ben még több IronMan 70.3 a listánkon!

2014-ben hírül adhatta a Sportkult, hogy van egy nagyszerű csapat, a Team Prevention, “Akik mindenkiért küzdenek” címmel robbantak be a hozzánk (az első cikk ITT olvasható). A szezont végig edzették, mindenki izgulhatott értük, majd elérkezett a várva-várt budapesti IronMan 70.3 ééééés sikeresen vették az akadály! Azóta történt pár “apróság” az életükben, erről beszélgettem velük.

Gálosi Gergely: Az olvasók legutóbbi információja az rólatok, hogy kitartóan és keményen készültetek az IronMan-re, majd azt teljesítettétek is. Viszont azóta rengeteg minden történt veletek, sőt, új év is kezdődött, újabb felkészülés is. De menjünk sorjában. IronMan-ek lettetek, kis pihenés és… 

IMG_3768

A lányok: Tóth Melinda, Angie Segatto és Gyenesei Leila

Team Prevention: Természetesen egy keveset pihentünk a verseny után. Viszont a mi esetünkben ez ténylegesen rövid időt jelentett. Mindannyian aktív, sportos életet élünk, ami nem csúcsosodott ki egy versenyben, hanem az életformánk egy állomása volt a Budapest IronMan 70.3.
Szeptemberben Linda (Tóth Melinda) részt vett egy izgalmas és rendhagyó duatlon versenyen, ahol szintén az IronManhez hasonlóan kerékpározott és egy barátja – Almási Péter – kajakozott.
Októberben, ami a mellrák ellenes kampány hónapja, aktívan vállaltunk szerepet figyelemfelhívó rendezvényeken, együttműködve más szervezetekkel.
Ezentúl, pedig sokat edzettünk, remek közös programokat szerveztünk és tagjaink is bővültek. Izgalmas hónapokon vagyunk túl.

Gálosi Gergely: Akkor most mondhatnám azt, hogy egy jól sikerült felkészülésen voltatok túl és még egy kis plusz lendület is maradt bennetek, hogy az eredeti célokon túl nyúljatok. Sőt, újabb tagjaitok lettek. Kik Ők? 

Team Prevention: Az elmúlt néhány hónap és a verseny bebizonyította, hogy nem foglalkozunk hiába a kitűzött célunkkal. Azért, hogy még hatékonyabbak lehessünk, bővítettük a csapatot. Elsőként Csere Krisztina közgazdász, terepfutó csatlakozott, majd Demeter Nikolett triatlonista, dietetikus, orvos és végül Király Amanda ultrafutó, fogászati asszisztens vállalt szerepet a Team Prevention életében. Mindhárman csodás emberek és remek sportolók.

Csere Krisztina

Csere Krisztina

Gálosi Gergely: Tehát a létszám bővült, és ha jól tudom már nem feltétlenül váltó(k)ban gondolkoztok, hanem egyéniben is az IronMan-t tekintve. 

Team Prevention: Időről, időre fontos találni új célokat, álmokat, amik ez esetben keresztezik is egymás útjait. Óriási kihívás elé néz Tóth Melinda, Csere Krisztina és Demeter Nikolett, akik egyéniben fogják teljesíteni a 70.3 IronMan versenyt. Segatto Angie is megkezdte mindhárom számra (úszás, kerékpár, futás) a párhuzamos felkészülést és a 2016-os teljes egyéni versenyen való indulást célozta meg. Gyenesei Leila és Király Amanda továbbra is váltóban fog a csapat rendelkezésére állni.
Reméljük, hogy mindegyikünk felkészülése sérülésmentes lesz és valóra fognak válni a kitűzött céljaink.

Demeter Nikolett

Demeter Niki

Gálosi Gergely: Kiegészíteném az előző kijelentésemet, hogy nem is “csupán” IronMan-t, hanem IronMan-eket és más versenyeket is terveztek. Miket szemeltetek ki 2015-re?

IMG_3772

Angie Segattto és Király Amanda

Team Prevention: Az idei évben a versenynaptáruk sokkal sűrűbb, mint a tavalyi. Szerepel benne az UltraBalaton, a Spar marathon, a Budapest 70.3 IronMan, a Zell am See 70.3 IronMan és ha minden jól megy, akkor csapatunk egy része elindul a Bahrein 70.3 CHALLENGE versenyen is.

Gálosi Gergely: Felkészülésben idén miket vezettek be? 

Team Prevention: Felkészülésbe beépítettük az eddigi tapasztalatainkat és rendszereztük az edzéstervet. Különös tekintettel értendő ez a 3 egyéni leendő IronMan-re. Továbbá szem előtt tartjuk a folyamatos nyomon követését állapotunknak, melyben nagy segítséget nyújt Dr. Petrekanits Máté élettani szaktanácsai és természetesen szakképzett edzőink is mindig ott állnak a csapat mellett.
Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, mindenki mindenkire számíthat és ezt tesz minket egy igazi csapattá.

Gálosi Gergely: Leila bejelentetted a hivatalos sportkarriered végét a sajtóban is. Személy szerint, utólagosan itt is gratulálok a sok évi sikeres munkádhoz! Miként élted meg ezt? A TP-ben milyen helyet fogsz ezentúl elfoglalni?

Team Prevention – Gyenesei Leila: Köszönöm szépen. A visszavonulásommal lezárult egy nagyon fontos szakasza az életemnek, de sporthoz továbbra is ezernyi szállal kötődök, amilyen például a munkám vagy a Team Prevention is. Emellett jó érzés és nagy kihívás, hogy új területeken kell helytállnom, teljesítenem. A Team Preventiont belülről irányítjuk, a csapat közös döntései alapján. Úgy gondolom, hogy a szerepem hasonló lesz az eddigiekhez.

Gálosi Gergely: Nos, összefoglalva 2015-re a létszámotok, a kitűzött célotok eléréséhez még több sport lehetőség is párosul. Jómagam rengeteg egészséget és verseny kilométert kívánok nektek. Köszönöm a beszélgetést lányok.

Team Prevention: Mi is köszönjük.

Kedves Olvasók, sport kedvelők! Amennyiben szeretnétek folyamatosan nyomon követni a Team Prevention lányainak mindennapjait, ITT a facebook oldalukon megtehetitek!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Fotók: Team Prevention

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .