2015. február 2. hétfő

Vissza és előretekintés a LiveWire Rally Teamnél

Vissza és előretekintés a LiveWire Rally Teamnél

Új év, új versenyek várnak a LiveWire Rally Team tagjaira. Egy kis 2014-es évértékelés után mesélnek az idei terveikről.
Krizsán Zoltán munkáját olvashatják.

A múlt és a jövő

A LiveWire Rally team számára az időszámítás kezdetét a 2014 júliusában a LiveWire Energie által támogatott Mátra RS jelentette. Ahol két versenyzőpáros képviselte a csapatot Erdélyi György – Dredán György egy Ladával, illetve Ferjáncz András – Földi Nikolett egy Honda Civic Type-R-el. Ezután nem telt el hónap, hogy ne indult volna versenyen csapat valamely tagjai.
Augusztusban a Steelvent Miskolc Rallyn a MARB futamon Erdélyi György és Dredán György hajtotta a Ladát és teljesítette a 6x6km-es versenyt. Szeptemberben a Kiskunlacházai FRT futamon vettek részt, melynek a célja a lazítás és a szórakozás volt. A hónap vége felé Andrásék az északi magaslatok meghódítása után a déli régió sprintversenyére látogattak el, mégpedig a Forrás Rally Sprintre, melynek Komló adott otthont. Októberben a 48. Mecsek Rallye-n újként csatlakozó Cséplő Balázs és Cséplő Attila versenyző és testvérpáros képviselte csapatunkat. Számukra a lehetőség, melyet a LiveWire Rally Team adott, egy álom megvalósulását jelentette, hiszen sokat látogattak ki erre a versenyre és eddig csak mint néző, a pálya szélén szurkolva élvezhették, de tavaly az ideiglenes licenszet kiváltva rajthoz állhattak a Peugeot 106 S16-al. Az I. MANNOL Pilisvörösvár Rallyen Ferjáncz András Földi Nikolettel és Erdélyi György Dredán Györggyel indult. Sajnálatos módon Gyuriéknak nem sikerült a teljes távot abszolválni karburátor hiba miatt, de Andrásék beértek a célba kicsivel lecsúszva a dobogóról, hiszen a 4. helyet érték el kategóriájukban. November havában a MARB nyugati régiójának utolsó versenyén a Cél Trans Rallysprintre adták le nevezésüket Andrásék, de már új versenyautóval egy Mitsubishi Lancer Evo IX. R4-el, illetve Balázs Locker János navigálásával, a már megismert Peugeot 106-al. Mindkettőjük számára eredményes megmérettetés volt ez, hiszen a kategóriájuk 2. helyének megszerzésével, a 2 ezüsttel gazdagították a csapatot. Végül az év utolsó hónapjában Andrásék lazítottak a FRT utolsó futamán, Kiskunlacházán, majd az év záróeseményén, a legnagyobb meghívásos versenyen a Szilveszter Rallye-n. Hozzájuk csatlakozott Gecs Máté – Dorkó András páros a csapat új tagjai. DSC_6574

Elérkezett 2015 néhány héten belül elindul a versenyszezon, így megkérdeztem csapattagjainkat, mit is várnak az idei évtől:
András, hogy látjátok, mit terveztek idén a versenyt tekintve?
Természetesen a tavaly már jól bevált felállással folytatom 2015-ben is. Niki lesz a navigátorom és a Berényi Laci féle Mitsubishi Lancer Evo IX. R4-el fogunk versenyezni. Terveinknek megfelelően Rally2-ben a teljes szezont szeretném végigvinni a lehető legtöbb teszt beiktatásával. Célunk, hogy Abszolút 5-ben végezzünk. Személy szerint, kaptam megkeresést a RallyCross felől, jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az említettek mellett 1-2 futamon rajthoz állok majd valami Opel Astra szörnyeteggel, a legnépesebb kategóriában.IMG_6730

Balázs, nálatok mire számíthatunk a 2015-ös évet tekintve?
Természetesen testvérem, Attila navigálásával tervezem a 2015-ös évet is. A Mecsek Rallye után elkezdtünk építeni egy másik, újabb Peugeot 106-ot, mellyel idén fogjuk a versenypályákat meghódítani. Tavaly még mindenképp a sprintekben gondolkodtunk, de András segítségével a Rally2-es licenszet szeretnénk kiváltani. Amennyiben sikerül, úgy gondolom, nem fér már bele a sprint, de ha nem lesz Eger Rallye, akkor az Orfűi első sprinten fogunk rajthoz állni. IMG_5694

Máté, hol találkozhatunk veletek az idei versenyszezonban? 2015-ben is Andrással folytatod a versenyzést?
Ahogy eddig is irányvonalat a sprint adja, mégpedig a tavalyi rendszer szerint a MARB Északi régiójának futamai, abban is a 6-2WD kategória, mivel idei évre vonatkozóan még nincs semmi konkretizálva, ezért ez ténylegesen csak terv. A felállást illetően mindenképpen maradunk a E36 Coupe BMW-nél, és ha a munkahely, vagy bármilyen más elfoglaltság nem jön szóba Andrással fogunk együtt versenyezni.
Köszönöm a riportot és sok sikert kívánok mindenkinek, remélem sikerül elérni a kitűzött célt.IMG_6843

Köszönet a támogatásért: www.medicalcar.hu, www.felforditom.hu, Uspech kft. (www.uspech.hu), www.profidiag.com, Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Rics-Cont Business Kft.,Print Profi, Power Racing Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Duex Meta Kft., Duo Metal Kft, Wellness-Info Kft., Aura System Kft., Quasar Database Systems Kft., Z-T Mezőker Kft., Web – Factory kft, Székelyi Kamion Technikai BT, Hajnal és Kriszt BT, Ali Transport Kft, Inker BT, Pedro 2006 Kft, Zozo Trans Kft, Kolláth szerviz Kft, Pék cipó BT, Monik trans Kft, Sütőholding Kft., Admagic Kft., Rácz-Trans Kft., Era-Tel Kft., Márton Péter- Sped Kft.

LiveWire Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán; Tel.: 06-30-505-20-89; E-mail: krizsan.zoltan@livewireteam.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .