2015. október 7. szerda

A kínai nagykövet látogatása Kaposváron

A kínai nagykövet látogatása Kaposváron

Kaposvárra látogatott Őexc. DUAN Jielong, a Kínai Népköztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. A kínai delegációt a Városházán Borhi Zsombor alpolgármester fogadta, aki bemutatta Kaposvár jelenét és lehetőségeit.

Dr. Mátrai Márta háznagy asszony a találkozón elmondta: a 2014-ben megalakult Magyar-Kínai Baráti Tagozat elnökeként azon dolgozott, hogy az első ilyen találkozó a választókerületében, Kaposváron jöhessen létre, hiszen a somogyi megyeszékhely a Dél-Dunántúl dinamikusan fejlődő nagyvárosa.

Őexc. DUAN Jielong úgy fogalmazott: a Kínai Népköztársaság 66 éve alatt mindig baráti kapcsolatot ápolt Magyarországgal. Most azért érkeztek ide, hogy ezt a baráti kapcsolatot szorosabb együttműködéssé alakítsák a gazdaság, a kultúra, a turizmus és az oktatás területén. Céljuk továbbá, hogy ne csak a két ország között legyen élő a kapcsolat, hanem közvetlenül az önkormányzatok és a városok között is.

(A sajtó információt Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala adta ki.)

További Kaposvár és környéki programok és információk ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .