2015. november 6. péntek

Virtuózok koncert a Szivárvány Kultúrpalotában

Virtuózok koncert a Szivárvány Kultúrpalotában

Virtuózok

Kaposvárott, a Szivárvány Kultúrpalotában 2015. november 12-én 19 órakor hangzik fel Filharmónia Magyarország Virtuózok-koncertsorozatának következő hangversenye. Négy fiatal tehetség lép a pódiumra, hogy meghódítsa közönségét.

Boros Misi, a 12 éves pécsi zongorista pergő Mozart-darabot, ábrándos patakként csobogó, fürge Chopin-műveket ad elő, majd végül Bartók Béla remekmívű, technikailag sokat igénylő román táncfeldolgozását, az 1915-ös Szonatinát. Sándor Zoltán, a 13 éves budapesti hegedűs először H. Wieniawski érzékeny finomsággal és táncos, vérbő virtuozitással egyaránt teli d-moll Hegedűversenyét játssza. Demeniv Mihály, a 23 éves, ukrajnai származású harmonikás romantikus és modern virtuóz darabokat játszik: I. Albéniz egy átdolgozott gitárdarabját, F. Angelis egy ritmikailag és harmóniailag is páratlan nehézségű művét, valamint V. Zubitsky hangulatos – és hatalmas felkészültséget igénylő – darabját Ástor P. Piazzolla emlékére. Szüts Apor zongoristaként és zeneszerzőként fantasztikus versenyeredményeket jegyez, karmesterként pedig sikeresen vezet egy általa is alapított zenekart, az ApOrchestra Szimfonikus Zenekart. Apor így Mozart: C-Mol fantázia, Liszt: XI. magyar rapszódiáján túl, Etüde című saját szerzeményét is előadja ezen az estén.

A Filharmónia Magyarország szeretettel várja közönségét a Virtuózok sokszínű, élményt nyújtó hangversenyein! Jegyek válhatók a Szivárvány Kultúrpalota, a Tourinform Kaposvár (7400 Kaposvár, Fő u. 8.), és a TicketExpress jegyirodáiban, valamint a www.jegymester.hu oldalon és koncert előtt a helyszínen.

További Kaposvár és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

 

(sajtó anyag: www.filharmonia.hu)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .