2017. május 28. vasárnap

Junior döntők Kaposváron

A Fino az arany – a Diamant a bronzéremért játszhat a junior döntőn

A pénteki csoportkör után szombaton újabb tíz mérkőzéssel folytatódott az 1. MCM-RÖAK Röplabda Országos Junior Bajnokság Kaposváron zajló döntője. Nem mindennapi, izgalmas, fordulatos csaták végén alakult ki a döntő párosítása. A hölgyeknél a Békéscsabát felülmúló Nyíregyháza és a házigazda Kaposvár ellen nyerő Vasas küzdhet majd meg az első helyért, a férfiak között pedig – a múlt heti ifjúsági bajnoki fináléval megegyezően – a kaposváriak és a kecskemétiek mérik össze egymással az erejüket az aranymeccsen, vasárnap, a városi sportcsarnokban.OJB_diamant

A hölgyeknél a hagyományokhoz híven alakult a második nap programja: délelőtt a keresztjáték, délután pedig a két elődöntő következett a sorban. Meglepetések nélkül indult a nap: előbb a Békéscsaba, majd a Vasas jutott be a legjobb négy közé. Az első elődöntő aztán bővelkedett fordulatokban és izgalmakban is: a Nyíregyháza már 2-1-re vezetett a Békéscsaba ellen, majd a viharsarkiak egy 25:11-es játszmanyeréssel egyenlítettek. Az ötödik szettben a végsőkig kiélezték a küzdelmet a lányok: 16:15-nél a csabaiaknak volt meccslabdájuk, végül Kundrák ütésével mégis a szabolcsiak kerekedtek felül. Ez a találkozó 2 óra 9 percen át tartott. A másik mérkőzésen az első játszmát még a kaposváriak nyerték, aztán a maga javára fordította az eredményt a remek erőket felvonultató Vasas Óbuda együttese. A vasárnapi döntőben így a Nyíregyháza és a Vasas Óbuda találkozik egymással. A csoportkörben, parázs mérkőzésen a nyírségiek diadalmaskodtak, kíváncsian várjuk, miként alakul a „visszavágó”.

A fiúk tornáján sem fulladt unalomba a második versenynap. A középdöntők papírforma-eredményei után mindkét elődöntő öt szettes, éles csata végén dőlt el. A Pénzügyőr már 2-0-ra vezetett a Kecskemét ellen, végül mégis az alföldiek örülhettek, a másik meccsen pedig a Fino Kaposvár legénységének sikerült ez a bravúr: két szettes hátrányból felállva verték meg a Dunaferrt.

Egy héttel ezelőtt, Nyíregyházán, az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjében a Kecskemét megverte a Kaposvárt – nagy kérdés, hogy hazai pályán, Bögöly Gáborral megerősödve mire lesz képes a Fino. Két évvel ezelőtt, a somogyi megyeszékhelyen ugyanez a két alakulat játszotta az aranymeccset, és akkor a kaposváriak győztek 3-2-re.

11.00 Mérkőzés a 3. helyért, Városi Sportcsarnok: 1. MCM-Diamant Kaposvár – Békéscsaba
13.00 Mérkőzés az 1. helyért, Városi Sportcsarnok: Nyíregyháza – Vasas Óbuda
15.00 Mérkőzés az 1. helyért, Városi Sportcsarnok: Fino Kaposvár – Kecskemét

További Kaposvár és környéki programok a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(szöveg és fotó: sajtóinformáció)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .