2011. június 15. szerda

Friss Hús

Egyik nap kapok egy meghívót, természetesen facebookon, mert ott illik most már küldeni. Csak futólag rápillantottam és láttam, hogy egy cipő kiállítás lesz és még valami…
Helyszín: Munkácsy M. Gimnázium
Jeleztem a fotós lányoknak, és már úton is voltunk.
A helyszínen azonnal sikerült elkapnunk az egész program kiötlőjét, Franky Scaglione-t és interjút készíteni vele.

ISK: Szia! Nekem annyit mondtak, hogy Téged kell megkérdeznem mindenről. Elsőre az érdekelne, hogy Te kis is vagy és mivel is foglalkozol.
Franky: Amerikából érkeztem, 1 éve Magyarországra, sajnos pár héten belül már mennem is kell haza. Otthon elsődlegesen rajzot és festészetet tanítok.
ISK: Pontosan mi is ez amire mi ma eljöttünk?
Franky: Még otthon Colorado-ban indult el az ötlet, hogy egy ilyen művészeti vonal is legyen, majd amikor átjöttem Magyarországra, folytattam az elképzelést, amiben a Munkácsys diákok remek partnerek lettek. A kiállítás részen az Ő általuk díszített cipőket lehet megnézni. A többi program pedig szorosan kapcsolódik a kultúrához, művészetekhez.
ISK: Mi a célja?
Franky: A fiatalok számára a kreativitást kifejezni és átadni ezt mások számára is, illetve megismertetni mindenkivel ezt a fajta stílust és művészeti ágat.
ISK: Mióta szervezitek és hányan vettek benne részt?
Franky: Már otthon az USA-ban elkezdtem, majd amikor ideérkeztem az iskola rajzszakkörével folytattam. A suliban 17 diák vett részt benne és rengeteg segítséget kaptunk másoktól is, itt Magyarországon illetve otthonról is.
ISK: Hogy érezted magad nálunk, míg itt voltál? Vissza jönnél?
Franky: Nagyon jól éreztem magamat, bizonyos dolgok fel is nyitották a szemem és ezáltal rengeteg tapasztalatot szereztem. Szívesen visszajönnék, tervezem is a következő 2 éven belül. Talán véglegesen is, elvégre Európában Olaszország mellett Magyarország tetszik a legjobban!
ISK: Köszönjük a beszélgetést!

A rendezvényt elsődlegesen a Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesület (Compass Egyesület), mellettük a Munkácsy M. Gimnázium segítette.
Ami ezután következett a helyszínen, arról meséljenek a képek!
Tolmács: Papp Zsófia, Fotósok: Turáni Fruzsina, Papp Zsófia, Szűcs Noémi, Riporter: Gálosi Gergely

Franky

A cipellők

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Munkácsy Zenei Műhely

Művészeti termek

Comments

2 thoughts on “Friss Hús

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .