2011. június 15. szerda

Kaposvári BMX

BMX-esek. Bringások. Tőlem távol áll a stílus, de egyiket másikat igencsak tisztelem a kitartása, a fáradhatatlansága miatt. Miért? Mert képesek annyi esés után is felkelni és végül megtanulni, bemutatni a trükköket.
Kaposváron legnagyobb számban a Görparkban, a Városliget mellett lehet Őket megtalálni. Kicsit csaltam, mert érkezésemet előre jeleztem egy régi ismerősnek és szólt a népnek, hogy lesz valami.
Leültünk, dumáltunk, trükköztek a nyughatatlanok mindeközben. A lányok fotózták a pörgő srácokat, izgibb pillanatokban az adrenalin megugrott, de errefelé ez már csak így megy.
A beszélgetéshez Csonták Tamás, Gerencsér Dávid, Haász Krisztián, Hoffmann Henrik, Kacs Gyula, Pintér Tamás csatlakozott. A srácok legtöbbje 15-18 éves. Elsődlegesen kellemes időtöltésként űzik a sportot, de legtöbbjüket a versenyzés vonz. A folyamatos fejlődés lehetősége, aminek szinte soha sincs vége. Szeretnének feltörni, versenyekre járni, eljutni a szponzoráltság szintjéig, bejutni a profik közé.
A kaposvári BMX-es életről beszélgettünk, amiből nekem az jött át, hogy egy jó közösség alakult ki pár év alatt, egy igazi belső, kemény mag. Folyamatosan egymást biztatva, segítve gyakorolnak és töltik el a pályán a szabadidejüket.
A Pályán. Ami elmondásuk szerint pár helyen már toldozásra szorult és hiába kérnek hozzá segítséget, a felújítás nem érkezik. Persze a megnyitás óta még mindig nincs WC, illetve víz, ahol ihatnának, kezet tudnának mosni. Hány év is telt el azóta?
Természetesen szeretnének versenyeket rendezni, amihez fel is ajánlotta az ISK a támogatását, ha élnek Vele, lesznek versenyek.

(fotók: https://sportkult.net/2011/06/17/kaposvari-skate-park-egy-laza-nap-kepei/
és https://sportkult.net/2011/10/04/a-kaposvari-skate-park-egy-laza-nap-kepei-2/)
Fotók: Papp Zsófia, Turáni Fruzsina
Riport: Gálosi Gergely

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .