2011. augusztus 3. szerda

A “400!” fotótárlat részvevője: Szilágyi Bence

A “400!” fotótárlat egyik részvevője mesél egy kicsit magáról…
Szilágyi Bence: Szilágyi Bence vagyok,  a Tolna megyében fekvő Pincehelyen születtem. Már érettségizett tanulóként folytatom tanulmányaimat, jelenleg fotográfiát tanulok egy budapesti OKJ-s képzés keretein belül.
Gálosi Gergely: Mikor kezdtél el fotózni?
Szilágyi Bence: Fotózni nem is olyan régen, kb 2 éve kezdtem, akkor még csak teljesen ismerkedő jelleggel nézegettem egyik ismerősöm tükörreflexes gépet és mondhatni szerelem volt első expora.
Gálosi Gergely: És miért?
Szilágyi Bence: Miért is kezdtem el fotózni? Őszintén nem nagyon szeretem, ha nem tudok akármilyen technikai kütyüt kezelni. Ezzel az előbb már említett fényképezővel pedig pont ez volt a helyzet. Innentől pedig számomra ez egy kihívás is lett.
Gálosi Gergely: Mik a kedvenc témáid?
Szilágyi Bence: Nincs kifejezetten kedvenc témám, mindent ugyanolyan kedvel fotózok. Ha mégis ki kellene valamit emelnem, akkor az a tárgyfotózás lenne.
Gálosi Gergely: Hogyan csatlakoztál a “400!” fotótárlatához?
Szilágyi Bence: Egyik fotós ismerős beszélt nekem a “400!” tárlatáról, de csak viszonylag későn, kb a tárlat megnyitója előtt 2 héttel tudtam meg a pontos időpontot és hogy van lehetőségem publikálni.
Gálosi Gergely: Mi a véleményed a kezdeményezésről?
Szilágyi Bence: Én személy szerint ezt egy nagyon pozitív kezdeményezésnek tartom, mivel a fiatal amatőr fotósok megmutathatják, hogy igenis van elképzelésük és meg is tudják azokat valósítani. Szerintem minden kiállító számára egy leírhatatlan érzés a saját képeit egy kávézó falán viszontlátni.
Gálosi Gergely: Hogyan képzeled el fotós “jövődet”?
Szilágyi Bence: Mint már említettem én jelenleg fotográfiát tanulok, tehát komoly terveim vannak ezen a területen, nem szeretnék “csak” amatőr fotós maradni. Távoli céljaim között szerepel egy fotóriporteri állás betöltése.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .