2011. augusztus 4. csütörtök

A “400!” fotótárlat részvevője: Baksa Gábor!

A “400!” fotótárlat egyik részvevője mesél egy kicsit magáról…
Baksa Gábor: Baksa Gábor vagyok, 21 éve élek Kaposváron. Szeptembertől alkalmazott fotográfiát fogok hallgatni Budapesten, mindemellett a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt média- munkacsoportjának egyik fotósaként dolgozok.
Gálosi Gergely: Mikor kezdtél el fotózni?
Baksa Gábor: Fotózni 4-5 évvel ezelőtt kezdtem el, mikor még egy BMX-en igyekeztem meghódítani a világot. Elkezdtük egymás trükkjeit fotózni, aminek először egy saját kompakt majd a bicikli rovására egy saját tükrös gép lett a vége.
Gálosi Gergely: És miért?
Baksa Gábor: Az egésszel komolyabban azért kezdtem el foglalkozni, mert rájöttem, hogy van egy sajátos nyelvi rendszer, amit ha az ember ismer, akkor nagyon széles határok közt tud információt közölni. Ezzel persze az a baj, hogy minél többet megtud az ember, annál inkább látja, hogy semmit nem tud még. Így tehát igyekszem magamat motiválni azóta is.
Gálosi Gergely: Mik a kedvenc témáid?
Baksa Gábor: Kedvenc témáim nincsenek, ehelyett igyekszem egy saját képi világot felállítani magamnak, ami a szemlélő számára egyértelműen olvasható részletekből épül fel, a témáimat pedig később már könnyen bele tudom illeszteni ebbe a világba. Ha mégis meg kellene nevezni valamit, akkor szívesen csinálok fotóriportokat, de divatfotózással is szeretek foglalkozni.
Gálosi Gergely: Hogyan csatlakoztál a “400!” fotótárlatához?
Baksa Gábor: A kávézóban épp lógott egy-két kép a falon, és pont Te voltál ott, akitől megkérdezhettem, van-e esély rá, hogy viszontlássam a saját képeim.
Gálosi Gergely: Mi a véleményed a kezdeményezésről?
Baksa Gábor: Remek ötletnek tartom, hogy bármi képzeletbeli fal leküzdése nélkül kiállíthatnak lelkes amatőrök vagy akár tapasztaltabbak is, ugyanis a fotográfia szerintem egy végtelenül demokratikus dolog, mindenki csinálhatja mert szeme mindenkinek van, szépet sokan meg tudnak látni. Azt hiszem Magyarországon a kreativitás nincs előtérben, ezért az emberek nem is keresik az efféle lehetőségeket. Bizonyára a többiek is örülnek neki, hogy egy ilyen lehetőség megtalálta őket!
Gálosi Gergely: Hogyan képzeled el fotós “jövődet”?
Baksa Gábor: Erre nehéz úgy válaszolni, hogy mondjak is valamit és mégse áruljam el. Szeretnék egy komolyabb vállalkozást elindítani, a közelebbi jövőben mindössze annyit szeretnék elérni, hogy nyomtatott sajtónak dolgozhassak..

 

:)

 

 

 

 

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .