2011. augusztus 7. vasárnap

A “400!” fotótárlat részvevője: Jankó Eszter

A “400!” fotótárlat egyik részvevője mesél egy kicsit magáról…
Jankó Eszter: Jankó Eszternek hívnak. 20 éves vagyok, a Zichy Mihály Iparművészeti iskolában végeztem grafikus szakon és jelenleg animációs szakon tanulok az iskolában.
Gálosi Gergely: Mikor kezdtél el fotózni?
Jankó Eszter: 5 évig tanultam grafikát, ez idő alatt ismerkedtem meg a fotográfiával. Elsősorban analóg technikával foglalkoztunk (természetesen mi laboráltunk is).
Gálosi Gergely: És miért kezdtél fotózni?
Jankó Eszter: 2009-ben kezdtem el igazán fotózni, talán azért mert akkor vettem meg életem első tükörreflexes fényképezőgépét. Izgalmas volt végre a keresőn át látni a világot! 
Gálosi Gergely: Mik a kedvenc témáid?
Jankó Eszter: Leginkább a szociofotót sorolnám a kedvenc témáim közé. Szeretem megörökíteni az emberi viselkedéseket, gesztusokat, a különleges és vissza nem térő pillanatokat.
Gálosi Gergely: Hogyan csatlakoztál a “400!” fotótárlatához?
Jankó Eszter: a “400!” tárlatához meghívásos alapon csatlakoztam, ami nagyon megérintett, jól esett, hogy valakinek tetszettek a képeim és eszébe jutottam! Jó vissza jelzés volt..
Gálosi Gergely: Mi a véleményed a kezdeményezésről?
Jankó Eszter: Magát a tárlatot egy nagyon jó gesztusnak tartom. Amikor megtudtam, hogy kiállítás nyílik amatőr fotósok képeiből, egyből arra gondoltam – mennyi lehetőség! Mi, kiállítók meg tudjuk mutatni a városnak és az érdeklődőknek a saját látott világunkat. Jó tudni, hogy az emberek látni fogják ezeket a fotókat! És nem utolsó sorban fontos szakmai előrelépést is jelent.
Gálosi Gergely: Hogyan képzeled el fotós “jövődet”?
Jankó Eszter: Szeretnék továbbra is fontos szerepet adni a fényképezésnek, s majd grafikai és fotós tudásomat felhasználni a munkám során.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .