2015. július 15. szerda

Bemutatjuk: a Yake Kreativ és Paverpol alkotó műhely tulajdonosa, Yake Anita

Bemutatjuk: a Yake Kreativ és Paverpol alkotó műhely tulajdonosa, Yake Anita

Ma egy roppan kedves hölggyel találkozhattam az EGYkávézóban és ismerhettem meg az életének egy fontos darabját, a kézműves oldalát. Szerencsére mindezt interjú formában mosta kedves olvasó is átélheti, illetve képek formájában meg is ismerkedhet velük.

Gálosi Gergely: Üdvözöllek Anita. Örülök, hogy sikerült összehoznunk ezt a beszélgetést és megismerhetlek Téged, illetve a munkáid egy részét is. Kérlek mondj magadról pár dolgot az olvasóknak.

yake_anita_01

Yake Anita, EGYkávézó

Yake Anita: Üdvözöllek, én is és szívesen fogadtam a megkeresést. Kaposvári vagyok, itt is születtem és igazából a 19 éves korom utáni másfél évet kivéve, amikor Angliában éltem, mindig is Kaposváron laktam. Két fiú gyerekem van, mindketten iskolás korúak. Igazából az alkotás vált hobbimmá az utóbbi időben, de nagyon szeretem a kosárlabdát, gyerekkoromban én is kosaraztam, most már csak a fiúk, de közösen járunk felnőtt meccsekre is. Ahogy el tudok veszni egy-egy alkotásban és elfelejteni mindent, ugyanúgy egy-egy izgalmas meccsen is nagyon ki tudok kapcsolódni. A zene tud még feltölteni, sokszor alkotás közben is hallgatom.

Gálosi Gergely: Mikor kezdődött az alkotások iránti szenvedélyed?

Yake Anita: Ha igazából visszagondolok, már gyerekkoromban is szerettem a kézzel készült dolgokat, de mivel szabad kézzel rajzolni nem tudok, az iskolai rajzórák sikertelenségei miatt el is hittem magamról, hogy én erre alkalmatlan vagyok. Aztán egy hirtelen elhatározást követően betértem itt Kaposváron egy hobbiboltba, mert anyukámnak szerettem volna Anyák napjára valamit készíteni és nem készen vásárolni. Annyira kedvesen és készségesen segítettek és annyira jól éreztem magam az alkotás közben, hogy még Anyák napja előtt visszatértem és vásároltam további alapanyagokat, hogy egy szetté egészítsem ki anyukám ajándékát. Ezt követően rendszeres vásárlója és foglalkozásainak aktív, lelkes részvevője lettem, mert azt éreztem, hogy az alkotással megtaláltam a helyem. Nagyon rövid idő alatt a szenvedélyemmé vált, ha volt egy kicsi kis szabadidőm is és éppen nem alkottam, akkor az internetet bújtam és az angol tudásomnak köszönhetően, könnyen fejleszthettem magam akár a külföldi videók tanulmányozásával. Aztán az ott látottakkal kísérleteztem hogyan lehet az itthon kapható anyagokkal azt a hatást elérni.

Gálosi Gergely: Van fő stílus irányzatod?

Yake Anita: Szívesen kalandozom a különböző stílusokban, folyamatosan fejlesztem magam és keresem az újat és próbálok a különböző technikákat alkalmazva egységet alkotni. Nyitott egyéniség vagyok, képes vagyok örömmel nyitni a különböző stílusirányzatok felé, mert azt gondolom egy-egy ajándéktárgyban ugyan benne vagyok én is, de igazán az a fontos, hogy a személy, akinek készül örömét lelje benne.

Gálosi Gergely: Hogy érzed, az ilyesmire manapság mennyire fogékonyak az emberek?

Yake Anita: Én azt látom, hogy egyre inkább ismét elfogadottabbak és értékeltebbek a kézzel készített termékek. Mindemellett szerintem nagy a felelősségünk abban is a gyerekeink felé, hogy megmutassuk nekik ebben az „elkacatosodott” világban a valódi értékeket és ezen keresztül formáljuk az ízlésüket. Én a mai napig emlékszem arra, mikor gyermekkoromban láttam nagymamámat hímezni és mennyire tudtam érte csodálni, hogy mikre képes.

Gálosi Gergely: Milyen irányba szeretnél még fejlődni a témákban?

Yake Anita: Minden irányban több szempontból is. Egyik oldalról folyamatos fejlesztések vannak az alapanyagoknál is, ezeket szerintem fontos megismerni és tudni kell felhasználási lehetőségeiket. Másik oldalról ez jellegzetesen egy olyan terület, ahol az ember mindig tud újat tanulni, mindig van olyan aki többet tud ebben a témában, több tapasztalattal rendelkezik és ezen tudások ismeretén keresztül én is fejlődhetek.

Gálosi Gergely: Mi az célod alkotóként?

Yake Anita: Célom mindenképpen az, hogy embereknek örömöt szerezzek az alkotásaimmal, az egyedi ajándékokkal és dekorációkkal. Ezért végeztem el a Paverpol oktatói tanfolyamot is, mert ismereteimen keresztül nem csak az alkotásaimmal, hanem foglalkozásokon átadva saját ismereteimet szeretnék embereket hozzásegíteni az alkotás örömének megismeréséhez. Már gyerekkoromból is arra emlékszem, hogy mindig jobban vártam azt, hogy mit fognak szólni a tőlem kapott ajándékokhoz és mennyire tudok örömet szerezni velük, mint azt, hogy én mit fogok kapni. Tehát célom az, hogy minnél több embernek szerezhessek örömöt, akár a termékeimen keresztül, akár a saját alkotás örömével.

Gálosi Gergely: Nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadtad az interjú meghívást és remélem mihamarabb beszámolhatok az újabb sikereidről is!

Yake Anita: Köszönöm a meghívást és én is remélem, hogy gyakran ismerhetnek meg új alkotásaimat az olvasók.

A képeken Yake Anita alkotásainak egy része, illetve leírásuk. A képek kattintva közepes, majd onnan teljes méretre lehet váltani.
A Yake Kreativ és Paverpol alkotó műhely elérhetőségei: Facebook: 
www.facebook.com/YakeKreativ, e-mail: yakekreativ@gmail.com, telefon: +36/20/95-161-95

 

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .