2012. március 8. csütörtök

Nagyvárad lett Románia Zöld Fővárosa

Nagyvárad lett Románia Zöld Fővárosa

Tegnap ünnepélyes keretek között a román Parlament impozáns épületének egyik dísztermében, Bíró Rozália Nagyvárad alpolgármestere 3 fontos Zöld díjat vehetett át.
Nagyvárad nyerte el a bloggerek szavazatát, ezek mellett kategóriájában (200 ezer lakosok fölötti városok) a Zöld Főváros és az összetett fődíjat is sikeresen elnyerte, így a “Pece parti Párizs” lett 2012-ben Románia Zöld Fővárosa.
A díjakat Borbély László Környezetvédelmi miniszter adta át.
Ez persze kötelez is, úgy a Polgármesteri hivatalt, mint minden egyes lakost is.
A cikk írójaként elmondhatom, hogy nagyon büszke voltam/vagyok, hogy Váradon születtem és életem első 30 évét ebben a csodálatos európai szellemű elegáns városban élhettem.
Mivel érdemelte ki Várad ezt a díjat?
Mert gondozott parkjai vannak, nyáron frissítő szökőkutakkal. Bár a Körös partját rendezték, a város központjában meghagyták a természetes állapotában. Az ország legmodernebb Siemens villamosai itt közlekednek – amik szinte hangtalanul suhannak – és még a villamos sínek között is szép zöld gyep van. Rengeteg köztéri lámpa napelemről töltődik napközben. Mellékesen 23 m2 zöld terület jut minden lakosra. Az éves biciklis rendezvényeken a legtöbb biciklis itt vesz részt, és még sok más miatt is.
Egyszóval a díj oda került ahová kellett 🙂

[oqeygallery id=42]

A díjátadásról készült fényképek:
https://picasaweb.google.com/105918903082478360061/GalaDePremiereCapitalaVerdeARomanieiMarch72012?authuser=0&feat=directlink

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .