2017. június 24. szombat

Szekszárdi Nyitott Pincék 2017 – nem csak borkedvelőknek ajánlva

Szekszárdi Nyitott Pincék 2017 – nem csak borkedvelőknek ajánlva 

Mindig is szívesen látogatunk el Szekszárdra, így volt ez a mostani Nyitott Pincék esemény esetében is. Sajnos kissé zsúfolt volt a hétvégénk, így mindössze bő fél délutánunk volt a túrára – így esett, hogy csupán 5 pincét tudtunk megismerni. Természetesen a következő körben pótoljuk az elmaradásunkat.

De lássuk sorban, hogy kiket is tudtunk meglátogatni ilyen rövid idő alatt.

A Márkvárt Pince épülete nagyon könnyen megközelíthető a belvárosból. Márkvárt Mónika volt a vendéglátónk és elhalmozott minket minden jóval. Házi sütésű kiflikkel, illetve az általunk kóstolt Márkvárt Papa Olaszrizlingjével. Nem is akartunk nagyon kimenni és folytatni a melegben az utunkat, de vállaltuk a feladatot az olvasókért.

Dúzsi Tamás és Családja Szegzárdi Borászat kóstoló pincéje volt a soron következő. Abban eléggé biztosak vagyunk, hogy aki szereti a jó rosét, annak nem kell bemutatni. Mi viszont mélyebben merítettünk most és bizony a Görögszó (is) került a poharunkba. Jó tanácsunk: mindenki szerezzen be egyet otthonra. Igazi családi pincészet lévén, szinte mindenkit megismerhettünk náluk – és lévén Tamás mind a mai napig kerékpározik, a bor mellett akad más témánk is.

Schieber Pincészet: egy remek kadarka sillerrel frissítve magunkat csodáltuk meg a gyönyörű épület belsejét és élveztük a pince hűsét. Aki teheti, keresse fel őket – a kedves kiszolgálás, a patinás épület és természetesen a remek boraik végett is.

Sárosdi Pince: hozzájuk először is felfelé kellett mennünk, ami után igencsak üdítő volt egy Réka rosé fröccs, majd némi pihenést követően a pince hűse is. A borok mellett a kilátás is hihetetlen élvezetes a hegytetőn.

Eszterbauer Borászat: a 2014-ben átadott látvány pincén keresztül vezető sétánk alkalmával volt szerencsénk meghallgatni Eszterbauer Jánost a boraik kialakulásáról. Jelentjük, kadarkában (is) (“Sógor” és “Nagyapám” került a poharunkba) nagyon jók.

Nos, a túránk végére annyit tudnánk elmondani, hogy a vendéglátás egy fárasztó nap végére is nagyszerű Szekszárdon. Mindenhol kedvesek, barátságosak voltak az emberek és ezredik alkalommal is ugyanolyan elánnal tudtak mesélni a borokról, a helyekről. Bizony egymás borairól, érdemeiről is szót ejtenek és akár ajánlják is a másikat – elvégre ahány ember, annyi ízlés van a gasztronómiában. A borokkal kapcsolatban pedig szinte mindent megakarnak kóstoltatni az embernek, hogy mindenki tudja, hogy mit ihat és miért is olyan az adott tétel.

A Nyitott Pincék túránk nekünk rövidre sikerült, de bármikor szívesen ajánljuk mindenkinek – épp ahogy az egész Szekszárdi borvidéket.

A teljes fotós anyagot IDE kattintva találja mindenki!

Cikkünk szándékosan nem tartalmaz szakmai kóstoló leírást, mivel elsődleges célunk, hogy az olvasó saját maga fedezze fel Szekszárdot és környékét a helyi gasztronómiával egyetemben – higgyék el, megéri rászánni kevéske vagy éppen sok-sok szabadidőt.

További Szekszárd és környéki programok a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(képek: Gálosi Gergely/Sportkult.net)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .