2012. július 4. szerda

’A Zselic, ahol a szívem dobban!’ II. Folkbeats fesztivál – a kulisszák mögött!

A tegnapi nap folyamán beszélgettem a ’A Zselic, ahol a szívem dobban!’ II. Folkbeats fesztivál főszervezőjével Rupaszov Tamással, akkor bemutattuk az esemény egy részét. Mai beszélgetésünkben egy kicsit a múltba, illetve a kulisszák mögé tekintünk.

Gálosi Gergely: Miről is fog szólni a rendezvény?
Rupaszov Tamás: A Zselic, ahol a szívem dobban! Egy sokszínű, népzenére, világzenére és néptáncra épülő rendezvény. Mivel a Folkbeats alapjaiban egy népzenei és világzenei versenynek indult 2010-ben, amerikai turné fődíjjal, elsősorban fiatal előadókkal foglalkozunk. Így természetes, hogy a nyári fesztiválunkon is kiemelt hangsúlyt kapnak, olyan módon, hogy a Folkbeats Mű-Hely keretén belül a szakma nagy nevei, nagy ’öregjei’ közös produkciót mutatnak be velük, átadva ezzel szakmai tudásukat, tapasztalatukat. A fesztivál egyszerre kíván hagyományőrző lenni, koncentráltan a helyi és regionális kulturális, kézműves, közösségi és gasztronómiai hagyományokra valamint a törekszünk a népzenéből kiinduló új zenei irányzatok, világzenék bemutatására is. Mivel Ti – részben – sport lap vagytok, elmondanám, hogy szerettünk volna ebbe az irányba is mozdulni és egy méta bajnokságot összehozni, de ez az idén még nem jött össze. Végül pedig, a rendezvény a természetről, a vízpartról, kikapcsolódásról, szórakozásról fog szólni a műfajt kedvelők számára.
Gálosi Gergely: Ez már a második…milyen volt az első?
Rupaszov Tamás: A Folkbeats fesztivál egy regionális összefogásként jött létre tavaly. A régió 5 önkormányzata, helyi szervezők és a Folkbeats közös erőfeszítése által. Önerőből hoztuk létre, büszkék vagyunk rá, annak ellenére, hogy a durva hőség miatt sokan nem mertek kijönni a Petörke völgybe. Azt gondoljuk, hogy az így is szépszámú közönség jól érezte magát és az idén sok új látogató jön el a Zselicbe.
Gálosi Gergely: A mostanira kiket vártok?
Rupaszov Tamás: Sok sok kedves és érdeklődő embert minden korosztályból. A program szerteágazó, mindenki talál magának megfelelőt két csobbanás között.
Gálosi Gergely: köszönöm a beszélgetés!
Rupaszov Tamás: Én köszöntem a lehetőséget!

További információk:
www.facebook.com/folkbeats
www.folkbeats.hu
sportkult

Comments

One thought on “’A Zselic, ahol a szívem dobban!’ II. Folkbeats fesztivál – a kulisszák mögött!
  1. Szebeni Villő

    Kedves Fotósok!

    A fesztiválon a Szkítia koncert alatt tébláboló majd’ 1 éves kislányunkról készített több fényképet egyik kollégájuk. Szeretnénk megnézni a képeket. A fotós azt mondta, itt láthatjuk, de még nincs fent kép. Megtudhatnánk, hogy mikor lesz fent illetve hol találhatjuk meg?

    Előre is köszönjük!
    Zselyke szülei

     
    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .