2013. március 12. kedd

Grepton Rally – Orfűn (beszámolók, képek)

Amint láthattátok a képek egyre csak érkeznek a hétvégi rallyról.
Most a képek alatt a Maricsek Team 2 induló párosától is olvashattok beszámolót, Horváth Judit jóvoltából!

[oqeygallery id=204]
[oqeygallery id=205]

Íme a beszámolók:
“A 3. hely ellenére sem elégedettek

MARICSEK RACING TEAM – A123-Grepton Teszt Rallye, Orfű, 2013. március 9-10.
Nagy Balázs – Istovics Gergő, Suzuki Swift GTi

Keserű szájízzel tért haza a március 9-10-ei orfűi rallysprint versenyről a Nagy Balázs-Istovics Gergő páros. A Maricsek Racing Team versenyzői – habár a 3-as kategória 3., illetve az abszolút értékelés 19. helyén zárták a viadalt – nem voltak maximálisan megelégedve hétvégi teljesítményükkel. Gyengébb teljesítményű autójukkal azonban mégis fel tudták venni a kesztyűt a már fejlesztett versenygépekkel szemben, így van okuk a bizakodásra a további futamokat illetően.
Nagy Balázs:
Nem nagyon vagyok megelégedve magammal a hétvégi szereplésünket illetően. A 6 hónapnyi kihagyás rányomta a bélyegét a teljesítményemre, hiszen sokat hibáztam. Igaz, a kategória 3. helyezés sem rossz, de jobban örültem volna, ha sikerült megcsípnünk a 2. pozíciót. Végig éles küzdelmet folytattunk az ellenfelünkkel, és mindössze csak 2 tized másodperccel maradtunk alul. Annak azonban örülök, hogy habár mindenki fejlesztett valamit az autóján, mi még így is odaértünk a dobogóra, pedig a nagyobb változtatásokat még csak most fogjuk végrehajtani a Suzuki motorján.

A megfordított menetirány érdekesebbé és izgalmasabbá tette a futamot – ám a többiekkel ellentétben nekem már volt annyi előnyöm, hogy a rally1-es pályafutásom alatt már teljesítettem mindkét irényba ezt a kijelölt szakaszt. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, a jó hangulat mellett a szervezésre sem lehetett panaszunk. Bízom benne, hogy a következő, magyarbólyi futam után már nem csak a jó hangulat, hanem az elégedettség is jellemezni fog bennünket. Köszönjük a Maricsek Racing Teamnek, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy a hétvégén rajthoz tudtunk állni!

Istovics Gergő: Nagyon készültünk már a 2013-as szezon első megmérettetésére. A szokásos jó hangulat most is megvolt a kocsiban és a szervizparkban is. Szomorúan konstatáltuk azonban, hogy így, hogy a tréning autó motorja került bele a GTi-be, a kategória győzelemért nem tudtunk harcba szállni. Innentől fogva csak a 2. helyre lehetett esélyünk – fel is vettük a kesztyűt, ám ádáz csatában, az utolsó pillanatban maradtunk alul. Nem könyveljük el ezt sem olyan nagy tragédiának, hiszen a második helyet egy olyan pilóta szerezte meg, aki már igazán megérdemelt egy dobogós helyezést.

A jövőre nézve megállapítottuk, hogy csak akkor tudunk majd tisztességesen részt venni a futamokon, ha további fejlesztéseket végzünk a Suzukin. Jelenleg a 3-as kategória 3. helyén állunk a bajnokságban, de reális esélylatolgatásba majd csak a magyarbólyi futam után mennénk bele. Köszönjük a csapatunknak az együttműködést! Nélkülük nem valósulhatott volna meg a versenyzésünk!
Istovics Gergő legközelebb április 5-7. között, Egerben áll majd rajthoz, ahol Kovács Antalnak diktálja majd az itinert egy Mitsubishi Lancer Evo VI-osban. A Nagy-Istovics felállás pedig április 20-21-én folytatja a rallysprint bajnoki pontok gyűjtését, Magyarbólyban.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Maricsek Racing Team, Somogy Metál Kft., Pomeg ABC, Rally Café, Somogy Sportja

BMW diadal a Mitsubishik ellen

MARICSEK RACING TEAM – A123-Grepton Teszt Rallye, Orfű, 2013. március 9-10.

Gyarmati Ariel – Bibliák István, BMW M3
Így teljesüljön minden versenyző elképzelése! Gyarmati Ariel és Bibliák István egy évvel ezelőtt kategóriagyőzelemmel pecsételte meg közös karrierjük kezdetét. A Maricsek Racing Team versenyzői idén ugyanezzel a reménnyel álltak rajthoz a március 9-10-ei orfűi rallysprinten, s nem hazudtolták meg tehetségüket. A 6-2WD csoport 1. helye mellett ráadásul az abszolút értékelésben is dobogóra állhattak. A legnagyobb örömük mégis talán abban lehetett, hogy a BMW M3-assal több Mitsubishit is maguk mögé utasítottak.
Gyarmati Ariel:
Egy sikeres tesztversenyen vagyunk túl, amely igazán jó hangulatban telt. Boldogok vagyunk, ám nem csak azért, mert ismét versenyautóban ülhettünk, hanem mert újra kategóriagyőzelmet ünnepelhettünk.

Váltakozó időjárási körülmények között volt lehetőségünk tesztelni a tél folyamán több fejlesztésen is átesett autót, s beigazolódtak a reményeink: a változtatások még jobb irányba mozdították el a teljesítményünket. Az első gyorsasági szakaszt már a kategóriánk 1., az abszolút értékelésben pedig a 3. helyen zártuk, s ezt a pozíciónkat a futam végéig meg is tudtuk őrizni. Igaz, nagy csatákat vívtunk a Horváth Balázs-Adorján Szabolcs párossal – akik tavaly is komoly ellenfeleink voltak az RTE mezőnyében –, de minimális különbséggel mégis mi végeztünk előrébb. Balázsék folyamatosan támadtak minket hátulról, ami csak egy plusz inspirációt adott ahhoz, hogy tövig kell nyomni a gázpedált, s újra belekóstolhattunk a verseny-feelingbe.

Nem tartott sokáig, hogy újra felvegyük a ritmust, a hétvége után pedig bátran állíthatom, hogy abszolút felkészültünk a szezonnyitó Eger Rallyra. Áprilisig még végzünk egy komolyabb fejlesztést a BMW-ben, de aztán támadunk!

Bibliák István: A tavalyi orfűi rallysprinten alkottunk először egy triót Ariellel és a BMW-vel, s rögtön sikerült is kategóriagyőzelmet ünnepelnünk. Ezekkel a szép emlékekkel, és ugyanilyen reményekkel érkeztünk meg a múlt hétvégén Baranyába. Az eredményt sikerült megismételnünk: megnyertük a 6-2WD kategóriát, és az összetettben is felállhattunk a dobogóra. Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hiszen több Mitsubishist is meg tudtunk verni.

Az orfűi verseny nem hazudtolta meg magát, hiszen ahogy tavaly, most a hétvégén is kiszámíthatatlan volt az időjárás. Egyszer esett, egyszer fújt, másszor pedig napsütésben autóztunk – már csak egy kis havazás hiányzott volna. Pozitív változásként értékeltük, hogy nem csak egy, hanem mindkét irányba teljesíteni kellett a kijelölt gyorsasági szakaszt, így kevésbé volt monoton a lebonyolítás. Pörgős futam volt, kevésbé balesettel és kitűnő szervezéssel.

Papp Tamásnak köszönhetően tökéletesen szolgált bennünket a BMW, semmi probléma nem jelentkezett benne. Egyetlen kisebb „balesetünk” volt mindössze: a szervizcsapat krokodilja tarkón csapta Tamást, aki így egy kissé megszédült – de legalább valamiért ez a futam is emlékezetes marad számára és számunkra is. Úgy érzem, igazán jó párost alkotunk Ariellel, így magabiztosan állunk hozzá a 2013-as versenyszezonnak.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Garmin, PálinkaABC.hu, Récsei Busz Kft., M-Roll Kft., IBG, Rally Café, SDC, K-Twins Kft., Ags Motorsport, Somogy Sportja

Sajtófőnök: Horváth Juditwww.maricsekteam.hu; Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com” (forrás: Maricsek Team, Horváth Judit)

Az fotókból az első sorozatot IDE kattintva éred el, a másodikat ITT.
Amennyiben tetszettek a képek, bátran lájkold az oldalt, illetve IDE kattintva a facebook oldalunkat, ahol hamarosan le is töltheted, vagy megoszthatod a képeket!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .