2013. március 18. hétfő

Kuszti az 1.2-es GP. San Giuseppe megmérettetésen

“Csapatunk továbbra is folytatta remek szereplését, ezúttal egy olasz dilettanti versenyen. A tegnapi napon ismét harcba szálltunk, részt vettünk az 1.2-es GP. San Giuseppe megmérettetésen. Az Utensilnord összetétele a következőképpen tevődött össze: Dér Zsolt, Lovassy Krisztián, Palotai Péter, Cador Rida, Simon Péter és én. A rajra igen későn, délután egy órakkor került sor, ami még egy kicsit csúszott is. Nagy meglepetésünkre az UCI főbiró személyében Törzsök Zsoltot köszönthettük. A rajt előtt Stubán Feri megbeszélést tartott, engem nevezett ki első számú embernek. Én utoljára 2008-ban indultam ilyen kategóriájú megmérettetésen, így nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak. A lassúrajtott követően neki is vágtunk az aznapi penzumnak, ami 167 kilométert jelentett.

Az idő ekkor még kellemes volt. Teljesítettünk fél kört mikor előszőr haladtunk át a célvonalom, innen még nyolc darab nyolcas alakú karika következett. Nagyjából ekkor sikerült is elszakadnia a nap meghatározó elmenésének, melyben Rida is helyet foglalt. Az előnyük folyamatosan nőtt. Nekünk ez remek volt így, ezért mondtam is a srácoknak, hogy csak kontrolláljuk a támadásokat és maradjuk folyamatosan az élen. Mindenki így is tett, szinte egyetlen akció sem alakult ki úgy, hogy ne lett volna benne közülünk valaki. Közben az élen haladók előnye elérte a hat percet. A sík részen hatalmas oldalszél fújt, ezért itt rendszeresen szétszakadt a mezőny. Majdnem minden körben sikerült ellépni 20-25 főnek, én mindegyikben részt vettem, de volt olyan, hogy hárman is elől maradtunk a csapatból. Igazából ekkor látszódott meg a profi mezőny, és a dilettanti közötti különbség. Ahelyett, hogy szépen összeálltunk volna, – ha már egyszer elszakadtunk a főmezőnytől – mindenki csak lószolt. Ezért hol hússzal gurulgattunk, hol ötvennel nyélen raktuk. Ennek mindig az lett a következménye, hogy újra összezárt az egész sor. Azt mondhatom, hogy egyszer sem sikerült olyan elmenésben részt vennem, ahol összedolgoztunk volna. Pedig ha hússzor nem voltam elő, akkor egyszer sem. Az utolsó pár körben már nagyon lehűlt a levegő, mindössze nyolc fokot mutatott a hőmérő. Én nagyon fáztam és éreztem, hogy a lábaim nem az igaziak, teljesen el voltak merevedve. De sokan mások is így érezték magukat a csapatból. A lószparádé tovább folytatódott, és eközben befogtuk az elmenést. Ekkor már csak két karika megtétele várt ránk. Továbbra is elől helyezkedtem, de azt kell mondanom, hogy itt már egyetlen emelkedő sem esett jól. Az utolsó körre nagyon megfogyatkoztunk, ötvenen ha lehettünk az élen. Nyolc főnek sikerült meglépni, őket nem is értük utol a célig. Az utolsó kilométer egy meredek emelkdőn vezett felfelé. Én már nem tudtam beleszólni a sprintbe, végül a harmincadik hely környékén sikerült abszolválnom ezt a nem túl könnyű versenyt. Zsolt valamivel előlrébb érkezett, de sajnos ő sem fért be az első húszba, éppen csak kicsúszott. A hosszú szökésnek köszönhetően Rida megnyerte a hegyi összetettet, a sprinteken pedig második lett.

Az egész csapat szenzációsan dolgozott, mindenki egytől egyig kivette a részét a munkából. Úgy gondolom, hogy mindenki rengeteget fejlődött az elmúlt hetekben. Hisszük, hogy ezt még szebb eredményekkel tudjuk igazolni az előttünk álló hónapokban. Én személy szerint egy picikét csalódott voltam a versenyt követően, jobb eredményre számítottam magamtól. A táv első felében remekül éreztem magamat, de a végéhez közeledve nem esett jól, talán a hideg miatt. De mára már túl vagyok rajta és csak előre nézek. Rengeteg megmérettetés vár még rám, akár már ezen a héten lehet javítani. Ugyanis a szerdai napon kezdetét veszi a 2.1-es Coppi e Bartali. Öt nap, hat szakasz, rengeteg heggyel, egy csapat és egy egyéni időfutammal. A magyarok közül mellettem még Rida bizonyíthat.

A csapat másik fele hazánkban veheti fel a versenyt és gyarapíthatják pontjaink számát: szombaton kerül megrendezésre az 1.2-es Kassa-Miskolc verseny. Tehát van miért izgúlni ezen a héten is. Drukkoljatok és kövessétek a velünk történteket továbbra is!”

(Forrás: http://www.kusztorpeter.com/Rida-hegyi-osszetett)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .