2013. november 30. szombat

Hölgyek a kerékpáron: Frey Tímea

Ma szeretnék egy fiatal leányzót bemutatni nektek egy kis csevegésen keresztül. Jó pár éve, nagyon kislányként láttam először versenyezni, kitartóan felküzdötte magát az aznapi verseny végén kijelölt hegyre. Aztán egyre több eseményen bukkant fel a folyton mosolygó, élettel teli, bringázásra mindig kész csajszi. A többiről majd mesél Ő.

Gálosi Gergely: Szia! Ha jól emlékszem, olyan 5 éve láttalak először országúti versenyen, a Tolna megyei hegyi bajnokságon. Jelen pillanatban kit tisztelhetnek benned a kedves olvasók?
Frey Tímea: Szia! Frey Tímea Kitti vagyok. Igen, kb. 5 éve kezdtem el indulni országúti versenyeken. Előtte „csak” triatlonoztam, viszont azóta, ha lehet mondani a kettőt egyszerre csinálom. Mindig is a bicikli volt a kedvencem a három sportág közül, azonban az akkori triatlonos edzőm nem engedte meg, hogy külön induljak országúti versenyeken.  Már több,mint egy hónapja nagykorú vagyok! 🙂 Bajára járok suliba, kéttannyelvű gimibe. Hétköznaponként így kollégiumban vagyok, amit nagyon szeretek.

Gálosi Gergely: Nem sok egyszerre a triatlon és az országúti? Milyen életmódot követel meg tőled mindez a sulival együtt?
Frey Tímea: Mikor eldőlt, hogy Baján fogok továbbtanulni, egyből tudtam, hogy a Mogyi SE triatlonos csapatban szeretnék edzeni. Így a biciklire nem fektetek külön hangsúlyt, hetente csak 3x, maximum 4x bicajozok. Azonban nem unatkozom, hiszen reggelente vannak úszóedzések, délutánként pedig futás, bicikli és erősítés.
Fontos, hogy az órán megtanuljam az anyag nagy részét, hisz ezzel rengeteg időt spórolhatok meg magamnak. Egy átlagos napom: ha van reggeli edzés, akkor fél 6-kor kelek. 6 órától van úszás, onnan egyből suliba megyek, ahol általában 3-kor végzek. A suliból egyből rohanok edzésre, olyan fél-háromnegyed 6 fele érek vissza a koleszba. Felfrissülve pedig jöhet a tanulás. Általában fél 12 fele jutok az ágyba és alszok egy jót! 🙂

Gálosi Gergely: 2013-ban mire lehettél büszke?
Frey Tímea: Kerékpár szempontjából nem volt a legeredményesebb évem a 2013-as. A legnagyobb eredményem idén talán a páros OB volt, ahol 2. lettünk. Ezenkívül a Borvidék félmaraton kategóriás első illetve a Paks atomfutás félmaraton abszolút 3. helyet emelném ki. A legszembetűnőbb különbség, hogy a triatlon sokkal népszerűbb sportág. Sokkal több versenyző van és többnek is van esélye kijutni külföldi versenyekre, ahol nagyon eredményesen szerepelnek. Csapattársaim is nem egyszer voltak dobogósak külföldi versenyeken, Európa bajnokságokon.

Frey Tímea a 2012-as Gemenc GP-n, 3. helyezettként

Frey Tímea a 2012-as Gemenc GP-n, 3. helyezettként

Gálosi Gergely: Jövőbeni tervek?
Frey Tímea: A német rendszer miatt már februárban megkezdődik nálunk az érettségi szezon, így számomra most ez a legfontosabb. A versenyzés már annyira nem köt le, inkább az a fontos, hogy minél többször lejussak edzésre. Ami egyelőre sajnos sehogy se jön össze. Érettségi után, ha minden jól megy, Németországban tanulok tovább és ha lesz lehetőségem, ott majd folytatom a versenyzést! Most mindent megteszek, hogy összejöjjön Németország. A felsőfokú nyelvvizsga már megvan, most már „csak” a többi érettségire kell, hogy koncentráljak.

Frey Tímea civilben

Frey Tímea civilben

Gálosi Gergely: Köszöntem a beszélgetés!
Frey Tímea: Köszönöm szépen a lehetőséget! 🙂

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek lájkold a sportkult.net facebook oldalát jobbra fent a “Tetszik”-re kattintva. Ha csak a cikket szeretnéd, akkor ITT lent kattints a “Tetszik” gombra. Köszönöm!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .