2014. március 20. csütörtök

Hölgyek a kerékpáron: Hegyi Brigitta

A hétvégén egy újabb hölgy mutatkozott be a Tolna Megyei Hegyi Bajnokságon, mint – majdnem – újonc. Ma őt ismerhetitek meg.

Gálosi Gergely: Szia Brigi! A 2014-es Tolna Megyei Hegyi Bajnokság amatőr női győztesének első körben had gratuláljak. Második lépésként feltenném a kérdés, hogy eredetileg triatlonosként vagy “számon tartva?”
Hegyi Brigitta: Köszönöm szépen! Igen ez lesz a 7. évem, hogy versenyszerűen triatlonozom, előtte pedig 5 évig versenyszerűen úsztam.

Gálosi Gergely: A versenyre milyen formában érkeztél meg?
Hegyi Brigitta: Annyira felkészültnek nem mondanám magam, hiszem most jött csak a jó idő, most tudtam kimenni tekerni párszor. Sajnos télen nem volt megoldható, hogy edzem, nem volt lent Pécsett görgőm. Viszont ki akartam próbálni magam az országúti mezőnyben is, és ez a verseny pont kapóra jött. Voltam már a Kékesi csúcstámadáson is kétszer, illetve részt vettem a Tour de Gyömrő kerékpárversenyen is és nagyon tetszett. Elképzelhető a közeljövőben, hogy a kerékpáros mezőnyben folytatom tovább.

Hegyi Brigitta

Hegyi Brigitta

Gálosi Gergely: Ismerve a versenyt, nem a pálya hossza, hanem a tempó, illetve a végén a borkombinát emelkedőjének kezdete szokott megtorpanást okozni a mezőnybe. Te hogy érezted magad a versenyen?
Hegyi Brigitta: Az igazat megvallva, alföldi gyerkőc vagyok, ott nekünk, mint dombok csak az autópálya felüljárók maradnak, ami lássuk be nem olyan, mint itt tekerni a Mecsekbe. Igen a pálya hosszával semmi gondom nem volt, viszont a végén az emelkedő az gyilkos volt, de megbirkóztam vele. A rajt után próbáltam maradni az élbollyal, de – nekem a szezon elején – túl erős tempót diktáltak és sajnos lemaradtam. Próbálkoztam visszazárkózni rájuk, de az erős oldal-és szembe szél ebben megakadályozott. Egészen 10-11 km-ig egyedül mentem, majd felért rám egy srác és utána segítettük egymást egészen a célig.

Gálosi Gergely: Mennyire tervezed, hogy más versenyeken is indulsz? Pécsi egyetemistaként ott a lehetőség, a Tour de Pécs.
Hegyi Brigitta: Nagyon szeretnék az idén minél több versenyen részt venni. Hallottam a Tour de Pécs versenysorozatról, igyekszem minél több szakaszon megmutatni magam.

Gálosi Gergely: Azt már elárultuk, hogy hol is jársz suliba. De mit is tanulsz?
Hegyi Brigitta: Igen, ide járok a Pécsi Tudományegyetemre, a Természettudományi kar másodéves testnevelő-edző szakos hallgatója vagyok.

Gálosi Gergely: A Tour de Pécs vasárnapi szakaszain is rajthoz álltál?
Hegyi Brigitta: Neveztem interneten, és még szombaton a verseny előtt úgy is volt, hogy rajthoz állok, de ez a verseny utánra megváltozott. Úgy érzem nagy falat lett volna, így inkább pihentem. Majd legközelebb.

Gálosi Gergely: Mint leendő testnevelő, hogyan látod a sportágakat, mik azok a dolgok, amikre szükség lenne ahhoz, hogy sokkal többen legyenek pl az országútisok?
Hegyi Brigitta: Sajnos nagyon kevés gyerek sportol manapság. Szerintem sok múlik azon, hogy a szülők sportoltak-e gyerekkorukban, és van-e igényük arra, hogy a gyermekeik is sportoljanak. A számítógép elterjedésével a fiatalok inkább a gép előtt ülnek és az ujjaikat tornáztatják chips-et majszolgatva. Általános iskolában még csak-csak részt vesznek torna órán, de középiskolában már inkább lógnak. Nehezükre esik a mozgás. Vannak kiemelt sportágak, melyek jobban vannak támogatva (foci, vizilabda stb..). Ezekben a sportokban talán a gyerekek létszáma is magasabb. Lehet, hogy a csapatsportokat is jobban kedvelik a gyerekek. Az egyéni sportágakban sokkal több időt, energiát kell fektetni. A mai gyerekek nagy részében nincs kitartás az egyéni sporthoz.

Hegyi Brigitta (balra)

Hegyi Brigitta (balra)

Gálosi Gergely: Visszatérve ahhoz, hogy idén minél több országúti versenyen rajthoz állsz, milyen jövőt jósolsz magadnak ebben a sportban?
Hegyi Brigitta: Húúha, nagyon remélem itt is megállom a helyem, mint a triatlonba. A triatlon egyik száma közé tartozik a biciklizés, így nem áll tőlem messze ez a sportág sem, és emellett imádok biciklizni. A 3 szám közül (úszás, biciklizés, futás) az úszás után a másik kedvencem. Majd kiderül, hogy mire vagyok képes.

Gálosi Gergely: Nos, ennek örülök, elvégre eggyel többen lettünk. Remélhetőleg mielőbb találkozunk a pályán és beszámolhatsz egy újabb versenyedről. Köszöntem a beszélgetést!
Hegyi Brigitta: Én köszönöm. Biztos vagyok benne, hogy mihamarabb találkozunk a pályán.

Amennyiben tetszett a bejgyzés, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

One thought on “Hölgyek a kerékpáron: Hegyi Brigitta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .