2014. március 26. szerda

Hölgyek a kerékpáron: Kerekes Lili

Tihanyban idén sok volt a “meglepetés”. Úgy érzem a lányoknál is érkezett egy friss lábú, aki akár az idei év új favoritja is lehet. Meglátjuk. Egyelőre hagyjuk bemutatkozni!

Gálosi Gergely: Szia Lili! A KSI friss igazolásaként Tihanyban azonnal a dobogó tetejére álltál, így felgyorsítottad a folyamatot, hogy interjút akarjak készíteni veled. Ha pár mondatban kellene magadról szólni, mi lenne az?
Kerekes Lili: Az előbbiekben triatlonoztam, 8 évet. Mivel még fiatal vagyok, 17 éves, ezért könnyedén válthattam kerékpárra. Napjaim nagy részét a sport tölti ki, nagy könnyebbség, hogy a Csik Ferenc Ált. Isk. és Gimn. tanulója lehetek. Sportiskola révén mindenben támogatnak.

Kerekes Lili

Kerekes Lili

Gálosi Gergely: 2013-ban még, mint triatlonos “futottál”. Mi történt, hogy idén a kerékpár lett az “erősebbik” oldalad?
Kerekes Lili: Sajnálatos sérülés sorozat után már másként láttam a dolgokat. 2013-ban, a Horst-i Duatlon EB-n 11. helyén értem célba. Bár egy kellemetlen ajándékkal a vádlimban, részleges izomszakadással. Majd a Budapesti Triatlon Diákolimpián, elég nagyot estem, a bosszantó az, hogy nem önhibámból. A versenyt kórházban zártam, ambulánsan, de szerencsére jó hangulatban. A csinos kargipszem alatt egy alkari membrán szakadás lapult. Egy hetes pihenőt javasoltak, nem sikerült betartanom 4 nap után magamnak szedtem le, ez nem volt életem legjobb döntése, de hétvégén verseny volt… 🙂
A három számból mindig is a kerékpár állt a legközelebb hozzám. Régóta motoszkált már bennem a váltás gondolata, de a “szerencse” sorozatom után egyértelművé vált a döntés.
Gálosi Gergely: 2014-ben Tihanyban azonnal bizonyítottál. Milyen volt a verseny a Te szemszögedből?
Kerekes Lili: A téli felkészülést Becze Laurával kezdtem, majd Kiss Áronnal folytattam és neki köszönhetem a győzelmem. A jó idő beköszöntével új csapatommal, a KSI-vel is edzek.
A tihanyi versenyre remegő lábakkal érkeztem. Nem tudtam mire számítsak. A közös rajtban nagy segítségemre voltak a Mátra Biker-es fiúk.Helyet csináltak nekem és vigyáztak rám. Miután elrajtoltunk csak magamra és a Focus bringámra számíthattam. előzetes edzés után már ismertem a pályát és tudtam mikor kell használnom a High5 IsoGel-t, közben a High5 Energy Source frissítettem. Szerencsére minden úgy alakult ahogy a nagy könyvben meg van írva.
Ezek után mondhatom, hogy jó erőben vagyok, bár van még hova fejlődni. Nagy álmom a profi szerződés és a többnapos külföldi versenyeken való részvétel.
Gálosi Gergely: Az “ellenfeleket” mennyire ismered a magyar viszonylatban? Jelenleg hová sorolnád magadat a női mezőnyben?
Kerekes Lili: Nem igazán ismerem őket, ez még csak az első igazi  szezonom itt. És utána sem fogok skatulyákat fenntartani. Mindig jöhetnek meglepetés emberek, gyors fejlődések vagy akár hirtelen bukások.
Még nem tudnám sorolni magam sehová. egyszer szeretném majd azt mondani, hogy igen az elejéhez tartozom.
Gálosi Gergely: 2014-es tervek?
Kerekes Lili: Idén szeretnék minél több versenyre eljutni és dobogóra állni, és talán a környező országokban is kipróbálom magam. Minden esetre ez még csak egy teszt év.
Gálosi Gergely: …és a legnagyobb álom?
Kerekes Lili: A legnagyobb álmom a már említett profi szerződés, és persze a világ versenyeken való sikeres részvétel.KL_2
Gálosi Gergely: Remélem mihamarabb találkozunk újra és újabb sikerekről számolhatok be veled kapcsolatban! Köszöntem a lehetőséget és kilométerben gazdag évet kívánok!
Kerekes Lili: Köszönöm! Jó érzés, hogy sokan bíznak bennem és segítenek. Támogat a FocusBikes, a Rudy Project, a High5 Energy, de mindenek előtt és felett a szüleim. Remélem mindannyiukra még sokáig számíthatok!
 
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

One thought on “Hölgyek a kerékpáron: Kerekes Lili

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .