2014. március 27. csütörtök

Rally: Lángi Attila – Toma József (Miskolc előzetes)

Örömmel fogadtuk az alábbi sajtónyilatkozatot, ami a rally rovatunk részere érkezett! Olvassátok ti is!

Felvennék a versenyt a mezőnnyel

DYNAMIC RALLY TEAM – 20. Vredestein Miskolc Rallye
Lángi Attila – Toma József „Csimpike”, BMW Z4 M Coupe

Lángi Attila-Toma József "Csimpike"

Lángi Attila-Toma József “Csimpike”

A 2013-as Szilveszter Rallyen igazi bulihangulatot produkált, s most is hű maradna a jó hangulatú, látványos és szórakoztató autózáshoz a Lángi Attila-Toma József „Csimpike” kettős. A Dynamic Rally Team versenyzői már az utolsó simításokat végzik a közönség-kedvenc BMW Z4 M Coupe-n, hogy a szezonnyitó 20. Vredestein Miskolc Rallyn csatasorba tudjanak jelentkezni. A tavalyi tanulóév után, idén már az eredményre is mennének a jó hangulatú kocsikázás mellett.  

Lángi Attila: Teljesen átgondolt és összeépített autóval várjuk a szezonnyitót, a 20. Vredestein Miskolc Rallyt. A felkészítése során észlelt motorhibát kijavítottuk, akárcsak a kuplungot, ami időközben mondta fel a szolgálatot. Egy jó kemény, pattogós, igazi pályára való kocsi lett a BMW-ből, ami viszont nem biztos, hogy ideális lesz a borsodi pályákhoz.

A hétvégi program már csütörtök reggel elkezdődik, hiszen akkor utazunk el Miskolcra. Még aznap feldolgozzuk a pályákat, amihez egy új itiner-felírási módszert fogunk alkalmazni. Összességében nézve még mindig újoncoknak számítunk a mezőnyben, a tapasztalatok gazdagodásával mi és a technikáink is folyamatosan változnak. Ezért évről évre új itinert írunk, más információkat gyűjtünk be a szakaszokról, máshogy állunk neki a futamoknak. Sokkal lelkesebben és tapasztaltabban.

A miskolci pályák igazán izgalmasnak ígérkeznek, de az éjszakai szakaszokkal még mindig nem szimpatizálok – ugyanis gyakorlatilag vak vagyok a sötétben. Az az egy vigasztal csak, hogy mindenkinek ugyanazon körülmények között kell majd helytállnia, így egyenlő esélyeink lesznek a sötétben is. Kulcskérdése lesz tehát a szombat estének, hogy hogyan tudjuk majd beállítani a lámpasorunkat.

A tavalyi szezonunk egy tanuló év volt a BMW-vel. A pécsi évadzáróra állt össze a kocsi technikailag és velünk is – csak a műszaki hiba hátráltatott bennünket. Ott azonban már láttuk a fényt az alagút végén, megbizonyosodtunk róla, hogy lehet a Z4-gyel gyorsan menni, ami lelkileg is feltöltött minket az idei évre. Másrészről viszont most sincs nagyon összehasonlítási alapunk az első osztályban, maximum az első kerekesekkel tudjuk majd felvenni a versenyt. Örülök, hogy Rafi barátom ismét rajthoz áll, így lesz kihez mérnem magamat, valamint rally2 mezőnyének eredményeit is figyelemmel fogjuk kísérni. Szeretném felmérni, hol tartunk, és miben kell még fejlődnünk. A célunk pedig, hogy jókedvűen és végre gyorsan autózzunk. Aztán majd meglátjuk, mi valósul meg belőle…

Toma József „Csimpike”: Zajlanak még az előkészületek, nagy szaladgálás van így az utolsó napokban is, amit a munkával is elég nehéz összeegyeztetni. A rengeteg tennivaló ellenére azonban nagyon várjuk már a versenyt. Kíváncsi leszek arra, mi vár majd ott ránk, hiszen a téli szünet alatt szabálymódosítások és személycserék is történtek a szövetségben. Annak viszont nagyon örülök, hogy lett saját kategóriánk, s abban sem egyedül fogunk versenyezni, hanem jó néhány ellenféllel összemérhetjük majd a sebességünket.

Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt nagyon újat nem tud majd nekünk mutatni – óvatos, tapogatózás versenyzést kell majd azokon a pályákon folytatnunk, hiszen mire mi a mezőny végével odaérünk, már nem lesz út előttünk. Mályinka egy szenzációs szakasz, bár tavaly nekünk ez volt a fő mumusunk – nagyon remélem, hogy idén már sokat fogunk rajta gyorsulni, és hibamentesen tudjuk majd teljesíteni. Kánó-Ragályon csak nézőként vettem eddig részt, s csak csekély információt tudtam szerezni róla nagyon régi belső felvételekből. Talán a legnehezebb része lesz a versenynek, de csütörtökön, a hivatalosan teszten úgyis lehull a lepel róla.

Miskolcon a célunk a célba érkezés, s nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog viselkedni az autó, tudunk-e majd ténylegesen gyorsulni vele. Az évre nézve vsizont nem szeretnék találgatásokba belemenni, ami a helyezéseket illeti, de elsődlegesen azt tartanánk majd szem előtt, hogy ugyanolyan jó hangulatban teljesítsük a futamokat, mint tavaly.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: NANO-IT-AUTO (www.nanolia.com), Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, MCG Europe Kft., Pro Complex Security, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, Yakuza Tattoo, bmwtuning.hu, keramiafekbetet.hu, aluhegesztes.hu, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.ams-oil.hu, www.archoil.hu, www.gearbox.hu

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com ”

Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .