2014. április 12. szombat

3. Camelot Kutyás Frizbi Kupa – Fazekas Ági interjú

3. Camelot Kutyás Frizbi Kupa

Gálosi Gergely: Szia Ági! Tavaly részese lehettem a 2. Camelot Kutyás Frizbi Kupának, hála nektek. Idén is szervezitek. Mondanál pár dolgot erről az egész, hogy az olvasók képbe kerüljenek, hogy itt mi is lesz?
Fazekas Ági: Szia! Köszöntöm az olvasókat! A tavalyihoz hasonlóan a Camelot Kupa idén is kutyás frizbi verseny lesz, három versenyszámban mérhetik össze tudásukat a versenyzők: lesz távolsági futam (itt egy zónákra osztott pályán 1 koronggal 60 másodperc alatt kell minél több pontot gyűjteni), zenés freestyle és quadruped, ahol nagyon hosszú dobásokat láthatunk majd. Külön kiemelném, hogy nagy örömömre szolgál a tény, hogy sok kezdő versenyzőtől láthatunk majd futamot, ami azt bizonyítja, hogy nem csak a “nagyok” versenye lesz, az utánpótlás is bemutatkozik.

II. Camelot Kaposvár Kutyás Frizbi Kupa (1.)

II. Camelot Kaposvár Kutyás Frizbi Kupa (1.)

Gálosi Gergely: Tavalyiról mesélj egy kicsit….
Fazekas Ági: A tavalyi verseny nagyon klassz hangulatban telt, ez a sport általában vidám versenyen megtalálható, az alapelve is a játékosságon alapul. Főleg a terrierek tudnak a gazdáik számára is meglepetéseket hozni 1-1 futam alapján, a tavalyi versenyen is volt egy olyan távolsági futam, ahol a kutyus elkapta a korongot, majd letette a földre és belehempergett. Aztán persze odavitte a gazdinak, és a közönség nagyon örült ennek a produkciónak. Ha túl sok pontot nem is kaptak, de elismerő tapsot igen.

II. Camelot Kaposvár Kutyás Frizbi Kupa (2.)

II. Camelot Kaposvár Kutyás Frizbi Kupa (2.)

Gálosi Gergely: Idén mi várható?
Fazekas Ági: Ismét szezonnyitó versenyt rendezünk, ami két országos kupasorozat része, ezért sok olyan versenyző fog érkezni, akik a korábbi években Európa Bajnoki, világbajnoki címet gyűjtöttek be.
Az idei versenyszezonban Kaposváron kerül megrendezésre a Dogfrisbee European Championship, ami az egyik legfontosabb verseny az évben. Augusztus 8-10. között, a Kaposvári Sportiskola és Sportközpont területén láthatjuk majd Európa legjobbjait, ahová szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Gálosi Gergely: Tehát idén is “repülő” kutyákat láthatnak a képes beszámolómban az olvasók, mint tavaly.  Mikor is lesz mindez?
Fazekas Ági: Április 19-én, Taszáron, a futball pályán, remélem, hogy veled is találkozunk ott.

Gálosi Gergely: Nos, annyit ígérhetek, hogy én biztosan ott leszek, köszöntem a meghívást, illetve mostani beszélgetést is.
Fazekas Ági:  Köszöntem én is a beszélgetést és ott találkozunk!

Az Facebookon ITT éred el az ESEMÉNYT!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .