2014. április 16. szerda

Lángi Attila is Cereden nyomta a gázpedált

A DYNAMIC RALLY TEAM hivatalos sajtóanyaga megérkezett, közre is adjuk

DYNAMIC RALLY TEAM – MIDEX Cered RS, 2014. április 13.

Lángi-Tekeres Cereden! fotó: Makai Gergely

Lángi-Tekeres Cereden! fotó: Makai Gergely

Lángi Attila – Tekeres Laura, BMW Z4 M Coupe

Nem múlhat el ceredi verseny Lángi Attila jelenléte nélkül. A Dynamic Rally Team pilótája ilyenkor mindig kihasználja az alkalmat, hogy egy jót szórakozzon és felvegye a versenyt jó barátja, Rafael Tamással, alias Rafival szemben. Ez most is így volt, ám most Attila jobbján Toma József „Csimpike” helyett a bájos Tekeres Laura foglalt helyet. A Lángi-csapattól megszokott jó hangulat jellemezte most is a szereplésüket – bár arra még egy kicsit várni kell, hogy Rafit maga mögé tudja utasítani Attila. Az elszántság azonban nem hiányzik: „Én addig feszítem ezt a húrt, amíg el nem pattan, vagyis amíg abszolút első időt nem autózok ezen a pályán!”

Lángi Attila: Egészen péntek délig kérdéses volt, hogy rajthoz tudok-e állni a MIDEX Cered RS-n. A navigátorom fülgyulladással bajlódott, és a kocsin is maradt néhány kár a Miskolc Rally után. A technikát azonban hamar gatyába ráztuk, Rafi barátom segítségével pedig néhány órán belül Csimpi helyettesét is megtaláltuk, Tekeres Laura személyében. Laura ekkor még csak 60%-os biztosságra mondta azt, hogy vállalja a küldetést, de meggyőztem őt azzal, hogy Cered-Zagyvaróna gyorsasági nem mehet le nélkülünk… Én addig feszítem ezt a húrt, amíg el nem pattan, vagyis amíg abszolút első időt nem autózok ezen a pályán! Laura rábólintott, és azt hiszem, így utólag sem bánta meg, hogy beült mellém.

Nagyon jól éreztünk magunkat, habár a versenyt nem igazán tudtuk felvenni Rafival. Olyanokat kaptunk tőle, amit azt se tudom, hová rakjak még fejben – mert ha még éjszaka mentünk volna, akkor rá foghatnám arra, hogy nem látok, de így… Minden kanyarban csúszkáltunk, mint a műkorcsolyázók, de legalább az izgalom így garantálva volt. A BMW jól szolgált bennünket, egyedül a hátsó rugó nincs a helyzet magaslatán, de a következő futamra azt is kicseréljük.

Jó alkalom volt ez a ceredi rallysprint arra, hogy szórakozzunk és ritmusban maradjunk, amíg nem folytatódnak az ORB küzdelmei. Amennyi lehetőségünk csak lesz, szeretnénk majd rajthoz állni – egyetlen egy futamot, a Veszprém Rallyt nem fogjuk vállalni. Meglátjuk, milyen versenyek lesznek, de amin eddig 100%, hogy részt fogunk venni, az a májusi Bükfürdő Rally.

Ez úton is köszönöm a szervizcsapatomnak, hogy annak ellenére, hogy péntek délután szóltam nekik a futamról, maximálisan összekészültek és teljes odaadással segítették a versenyzésünket a hétvégén! És persze Laurának is hálával tartozom, amiért vállalta ezt a feladatot mellettem!

Tekeres Laura: Pénteken dél körül kaptam egy telefonhívást Rafitól (Rafael Tamás), aki enyhe lelki terrort alkalmazva közölte velem, hogy a hétvégén rajthoz kell állnom a ceredi rallysprinten. Hiába próbáltam kibújni a feladat alól, nem sikerült – pedig családi hétvége lett eltervezve, ami végül a pálya szélén illetve a szervizparkban félig-meddig meg is valósult. Bevallom őszintén, egy kicsit „félve” indultam neki ennek a futamnak, mert nem tudtam, hogy Attila milyen ember, korábban csak látásból ismertük egymást. Nagyon kellemes csalódás ért: ilyen fantasztikus és felkészült, profi csapattal régen dolgoztam együtt, pedig Attila már a 17. pilóta volt a navigálási listámon. Néha azt éreztem, hogy nem hiszi el, amit diktálok neki – ennek ellenére tökéletesen abszolváltuk az első közös futamunkat, és iszonyatosan jól éreztem magamat ebben a társaságban.

Rafit először elátkoztam azért, hogy egy ilyen projektet kitalált nekem, most azonban köszönettel tartozom neki ezért a felejthetetlen élményért. Attila nagyon jó versenyző, és ez még lesz jobb is – csak el kell hinni egy csomó dolgot, amit még ő sem hisz el magáról…

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: NANO-IT-AUTO (www.nanolia.com), Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, MCG Europe Kft., Pro Complex Security, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, Yakuza Tattoo, bmwtuning.hu, keramiafekbetet.hu, aluhegesztes.hu, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.ams-oil.hu, www.archoil.hu, www.gearbox.hu

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .