2016. június 1. szerda

Csillagfény és Pokolhurok – Anthony Sheenard 2 új kötete

Csillagfény és Pokolhurok

Két különös könyvvel jelentkezik az idei Ünnepi Könyvhétre Szélesi Sándor, akit az olvasói az Anthony Sheenard írói néven is ismerhetnek. A sci-fit és történelmi regényeket egyaránt jegyző szerző most egy fantasy-mesével és egy komoly társadalomkritikai mondanivalót hordozó szépirodalmi művel lesz jelen a legnagyobb éves könyvszemlén.

csillagfenyszovok_cimlap_veglegesA mese a Csillagfényszövők címet viseli, és egy tizenhárom éves kislány mágikus világokban tett különös útjáról szól. Dorkának egy nap furcsa körülmények között eltűnik az édesapja, és a kislány nem sokkal később a szülei hálószobájából egy varázslatos helyre lép át. Az édesapja után folytatott kutatás közben azonban rá kell jönnie, hogy a világ megmentése a tét. Nem csak a földé, de minden valóságos és mesebeli világé. A regény tinédzsereknek és az idősebb korosztálynak íródott. Különlegessége, hogy nem egyszínnyomású, és a történet vége felé bizonyos oldalakon a szöveg képpé szerveződik össze.

A másik kötet homlokegyenesen ellentétes mind nyelvezetében, mind hangulatában a Csillagfényszövőkkel. pokolhurok_cimlap_elsolap

A Pokolhurok főszereplője egy, az átlagnál sokkal intelligensebb magyar fiú, aki a Kaliforniai Egyetemre kikerülve genetikai kutatásokat folytat egy jól összeszokott csapat részeként. Gábor mindene a tudományos lét, az emberi érzelmekhez azonban kevéssé ért. Egyszer aztán eljön az a pont, amikor az élete összeomlásáért a cigányokat kezdi hibáztatni, akik tudomása szerint gyerekkorában a szüleit megölték.

Gábor megteremti a lehetőségét annak, hogy saját genetikai laboratóriumot rendezzen be Los Angeles-i otthonában, és ott előállítson egy olyan gyilkos vírust, ami csak a cigányokat fertőzi meg. Ezzel a vírussal a zsebében aztán hazatér Magyarországra. Él azonban még benne némi kétség, muszáj-e a vírust elengednie, ezért vizsgálódni kezd, vajon az itt élők hogyan viszonyulnak a cigánysághoz.

A Pokolhurok nyersen őszinte, mellbevágó regény. A főszereplő szemszögéből láthatjuk magunkat. És a legfélelmetesebb talán az benne, hogy a tudományos háttér vészjóslóan hiteles.

A 87. Ünnepi Könyvhét vasárnapján – 2016. június 12-én – a Vörösmarty téren a 107-es standon dedikálja Szélesi Sándor a  Pokolhurok című regényét (IDE kattintva a dedikálás facebook eseményét érheti el)

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

One thought on “Csillagfény és Pokolhurok – Anthony Sheenard 2 új kötete
  1. Pingback: Szélesi Sándor » Könyvheti híradások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .