2014. augusztus 29. péntek

GRT versenyzőkkel teli dobogó a Slovakiaringen

GRT versenyzőkkel teli dobogó a Slovakiaringen

A Gender Racing Team versenyzői az elmúlt hétvégén az MNASZ Hankook – Duna Autó Autós Gyorsasági OB utolsó előtti bajnoki fordulóját teljesítették a Dunaszerdahely mellett található Slovakiaringen, ahol ismét népes nemzetközi mezőny jött össze a formula autók kategóriájában.

Úgy tűnik, ezen e versenyhelyszínen az idei évben az időjárás mindig megtréfálja a mezőnyt, hiszen az első Slovakiaringi bajnoki fordulón még egy futamot is törölni kellett az óriási eső miatt és a mostani hétvégén is elég bizonytalan és szélsőséges időjárás fogadta a versenyzőket. A pénteken megfutott időmérő edzések után nagyon nehéz volt megítélni, hogy a szombat reggeli első futamon esős vagy száraz körülményekre készítsék e fel az autókat a csapatok.

Aztán végül szombat reggel száraz pályán eső nélkül is bőven akadtak izgalmas és kemény helyzetek a futamon. Nagyon kemény adok-kapok csaták, biztonsági autós fázis, autótörés és pályaelhagyás és egy kis káosz jellemezte a szombati formula autós futamot.IMG_9487

A kissé kaotikus futamot követően végül a Formula Renault kategóriában a bajnokesélyes Rónai Tamás szerezte meg az első, Eszenyi László a második, míg Balogh Zoltán a negyedik helyet.

A futam leintési sorrendje alapján egy látványos, de szerencsére sem a versenyzőkben sem az autókban igazán nagy sérülést nem okozó ütközés miatt ugyan Rónai Tamás nem a dobogó tetején ünnepelhetett a díjátadón, de pár órával később már az ő kezében volt a győzelmi trófea! Így az ifjú bajnokesélyes elégedetten nyilatkozott az első futam után:

„Sikerült egy jó rajtot fognom, több pozíciót tudtam javítani. Az első pár körben nem találtam az összhangot, így visszaestem, majd a Safety Car-os periódus alatt többen is megelőztek, ami miatt az utolsó helyről vártam a zöld zászlót. A következő pár körben vissza tudtam kapaszkodni egészen a második helyig. Az utolsó pillanatokban egy előzési kísérlettel próbálkoztam, sikertelenül, később kiderült teljesen feleslegesen is, hiszen büntetésben részesítették az előttem autózót. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel.”

A Gender Racing „öreg motorosa” a többszörös bajnok Eszenyi László versenyzői pályafutása 150. bajnoki futamát teljesítette szombaton a Slovakiaringen. A szép jubileumhoz méltóan igazán parádés versenyzést mutatott be, de egy rajta kívül álló ok miatt sajnos elesett a jubileumi futamgyőzelemtől. Ennek ellenére nem szomorkodva nyilatkozott az első versenyről:IMG_4596

„Nagyon mozgalmas 150. futamon vagyok túl. Komoly csata volt. Safety Car, ütközés tehát minden, ami a versenynek a része lehet. Sajnálom, hogy a verseny végül nem a pályán, hanem a versenybíróknál dőlt el, de azért örülök a második helynek.”

Balogh Zoltán a csapat folyamatosan fejlődő újonca is egy nagyszerű versenyt futott! Rónaival ellentétben Ő ugyan a futamot követő díjátadón felállhatott a dobogóra, de sajnos később egy büntetés miatt elesett élete első dobogós helyezésétől.

Végül a szombati programba ismét csak beleszólt az időjárás és a vasárnapi futam időmérő edzését vasárnap kora reggelre kellett halasztani. Szerencsére az eső később a vasárnapi programba már nem avatkozott bele, így a formula autós mezőny száraz pályán futhatta a második versenyfutamot.IMG_0037

Ezen a Formula Renault-os kategóriában Rónai Tamás és Eszenyi László rendezett egy kis Gender Racing Team-es háziversenyt melynek végén Eszenyi, ha nem is a jubileumi, de a százötvenegyedik bajnoki futamán felállhatott a dobogó legfelső fokára! A második helyre Rónai Tamás érkezett, aki a hétvégéi győzelemmel és ezzel az ezüstérmes helyezéssel úgy néz ki, hogy már behozhatatlan előnyre tett szert a Formula Renault kategória bajnoki tabellájának az élén. Balogh Zoltán ezen a napon is felállhatott a dobogó harmadik fokára, de szerencsére ezúttal már egészen hivatalosan is elkönyvelheti autóversenyzői pályafutása első dobogós helyezését!

A Gender Racing Team csapatfőnökének, Tóth Tamásnak az egész mozgalmas versenyhétvége alatt volt miért izgulnia, de az eredmények tükrében elégedetten nyilatkozott a második Slovakiaring-i hétvégéről:

„Eddig a szezon legmozgalmasabb versenyhétvégéjén vagyunk túl. Az első futamon volt adok-kapok bőven, amiből autó sérülésekkel és pozíció vesztéssel jöttünk ki, de így is a dobogó első kettő és egy negyedik helyezéssel zártuk a versenyt, mivel sárgazászló (Safety Car) alatti előzések miatt büntetésbe részesítette a versenyigazgatóság a sporttársakat. A második futam még jobban sikerült, hiszen Eszenyi Laci végül mégiscsak egy szép győzelemmel ünnepelhette a másfélszáz eddig teljesített versenyfutamainak jubileumát, valamint nagyon büszke vagyok, hogy a csapatunk foglalta el az első három helyet! Úgy tűnik Rónai Tomi révén az idén is a csapatunknál marad a Formula Renault év végi bajnoki trófeája és nagy örömmel tölt el Balogh Zoli eredménye is, aki az év elején megkezdett munka és folyamatos fejlődés gyümölcseként megszerezhette a hétvégén pályafutása első dobogós helyezését! Ezúton is nagyon köszönöm mindenkinek, aki a csapatban és a csapat körül a munkájával hozzájárult ehhez a nagyszerű eredményhez!”

Információ és képek: hajoka.hu

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .