2014. szeptember 10. szerda

Sajtok: petrezselymes finomság

Sajtok: petrezselymes finomság

Ma a borongós idő ellenére – vagy inkább pont az ellen – újfent sajtot kóstoltam.

Nem is akármit, hanem egy – fő a változatosság – tehén tejből készül, petrezselyemmel ízesítettet.

Petrezselymes sajt - tehéntejből

Petrezselymes sajt – tehéntejből

Az, aki önmagában is szereti ezt az igen  karakteres ízű fűszert, annak mindenképp ajánlom e remek sajtot, de az is bátran kóstolgassa, aki kevésbé kedvelné a petrezselymet. Ugyanis első harapásnál érkezik felső ízként, majd a sajt veszi át az uralmat, így az utóízében szépen elosztoznak és kellemesen élményt hagynak.

Speciel friss, érett paradicsommal (leginkább az édesebb fajtákkal) nagyon jól harmonizál és együttesen végképp arra sarkalja az embert, hogy “még-még egyél”, de szerencsére egy házi, valódi sajtról beszélünk, ami korrekten hozza is a jóllakottság érzését pár szelet után.

Petrezselymes sajt - tehéntejből

Petrezselymes sajt – tehéntejből

Jómagam ha már így belejöttem, akkor nyitottam is mellé egy Bodri Szekszárdi Siller Civilis QV-t. De ez majd egy másik cikk témája lesz. De ha valakit nagyon érdekel e remek bor, annak ajánlom a Bodri Pincészet oldalát (ITT)

A sajtot természetesen megint házhoz hozattam a “A mi kis farmunk” sajtkészítőjével, mert náluk ez a szokás. Amennyiben szeretnél Te is ilyen és hasonló finomságokat, bátran keresd őket az interneten (IDE kattintva), vagy a facebook oldalukon (IDE kattintva)

Eddig kóstolt sajtok: Bazsalikomos kecskesajt

Hamarosan további roppant egyszerű ám, de finom és egészséges(!) étellel érkezem!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

2 thoughts on “Sajtok: petrezselymes finomság
  1. Tóth Szandra

    Szombaton jön hozzám is az első csomag a kedves “Tejesasszonytól” 🙂 Izgatottan várom! Köszönöm Sportkult, hogy összehoztatok 🙂

     
    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .