2014. augusztus 25. hétfő

Sajtok: Bazsalikomos kecskesajt

Sajtok: Bazsalikomos kecskesajt

Sajt és bazsalikom. Nos, aki imádja az olasz ételeket, annak ez a két összetevő szinte mindennapos.

Ha röviden vázolni szeretném azt, hogy mi az egyik legfinomabb nassolni, reggelizni, vagy éppen előételként fogyasztható étel, akkor már itt vége is lehetne a cikknek, hiszen, már az első mondatnál mindenkinél kordult egyet a gyomra.

Bazsalikomos kecskesajt

Bazsalikomos kecskesajt

Tehát még egyszer: sajt és bazsalikom, jelen pillanatban egyben. És mivel kedveskedni akartak nekem, még kecsketejből is készült – természetesen házi.

Kellemesen krémes, a kecskés jelleget a bazsalikom töri meg, ami utóízben is szépen teljesít, nem tolakodva, csak épp érzéssel (…itt megjegyezném, hogy a hivatalos sajtkóstolás szerint a sajtot nem illik ízesíteni és ez csak divat…nos, erre visszatérhetnénk majd 50 év múlva, de addigra úgyis elfelejtem, illetve ha valami finom és egészséges, akkor azt úgyis megeszem…)

Amint azt már kifejtettem előző cikkekben (IDE vagy IDE kattintva elérhetők), a kecsketej rengeteg jótékony hatással bír. Könnyebb emészteni, mint a tehéntejet, ugyanis közel 10-ed akkora zsírmolekulái vannak. Az allergiásoknak is javasolt, ugyanis képes javítani az állapotukon.
Mindezek mellett számos ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz (kalcium, kálium, magnézium, nátrium, foszfor, klorid, illetve réz, cink, foszfor, bór, titán, króm, jód, némi vas) illetve a vitaminok (A-, B1-, B2-, C-, D- és E-vitaminok) mellett 8 féle enzimet is tartalmaz plusz Q10-et is.

Bazsalikomos kecskesajt paradicsommal

Bazsalikomos kecskesajt paradicsommal

Natúr változatában is és ízesítve is finom, és a legfontosabb: egészséges!
Amint már a bevezetőben is kitértem rá, magában vagy előételként is fogyasztható, de rengeteg étel összetevője is.
Ha az ember épp hátradőlve szeretne lazítani egy fárasztó nap után, akkor bátran bontson egy üveg bort is mellé. Javaslatom a Bodri Pincészet Szekszárdi Siller Civilis Cuvéeje, vagy Sauvignon Blancja lenne.
Sokan megriadnak az árától (mert ugye kilós változatban van feltüntetve), de elmondanám, hogy amilyen laktató önmagában, és általában egyébként is kis mennyiség kell belőle az ételekbe, heti 1-1 alkalomhoz gyakorlatilag ugyanannyi, mint egy gyári “gumisajt”, DE az egészségünk legyen mindig az első.

A sajtot kedvenc beszállítóm a “A mi kis farmunk” hozta a konyhámba, frissen, házhoz szállítva! Amennyiben szeretnél Te is ilyen és hasonló finomságokat, bátran keresd őket az interneten (IDE kattintva), vagy a facebook oldalukon (IDE kattintva)

Hamarosan további roppant egyszerű ám, de finom és egészséges(!) étellel érkezem!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .