2014. október 17. péntek

Kondella Péter – Szilassy Arnold a bajnoki címért megy a 48. Mecsek Rallyera

Kondella Péter – Szilassy Arnold a bajnoki címért megy a 48. Mecsek Rallyera!

Egész évben kiválóan teljesítettek, így lassan az év végi elszámoláshoz érkezve már a bajnoki cím a az elsődleges cél.
Következzék a hivatalos sajtóinformáció!

“Bajnoki remények

SOLID RACING TEAM – 48. Mecsek Rallye
Kondella Péter – Szilassy Arnold, Honda Civic Type R

Talán csak titkon remélte Kondella Péter és Szilassy Arnold, hogy a rallye2-ben való debütáló évük ilyen sikeresen alakul. A SOLID Racing Team párosa – ahol elindult – minden futamot megnyert a kategória- illetve a csoportértékelésben. A 48. Mecsek Rallyera úgy érkeznek meg Kondelláék, hogy elméletben már zsebükben van az N3 kategória bajnoki címe, s esélyesek az N csoport elsőségére is. „Vérre” menő küzdelmek várhatóak tehát az október 17-19-ei versenyhétvégén a Kondella-Szilassy és a Szepesi-Gondos duó között. Kondella-Szilassy

Kondella Péter: Rég volt, talán igaz sem volt a Kassa Rally… Annyi nap telt el az utolsó verseny óta, ami még gombócból is sok. Nem meglepő hát, hogy hatalmas izgalommal, kíváncsisággal várjuk a hétvégi Mecsek Rallyet. A verseny előtti, szokásos autófelkészítés megtörtént, és még tesztelni is tudtunk pár kilométert a Hondával. Úgy éreztem, szükségünk volt erre a kis tréningre, hiszen a Budapest Rally elmaradása miatt túl nagy szünet lett volna a két autózás között.

Számunkra már csütörtökön, a hivatalos teszttel megkezdődik a program. A Baranya Kupa előtt is igen hasznosnak bizonyult a versenyt megelőző gyakorlás, szeretnénk most is visszarázódni a kocsiba és kipróbálni többfajta keverékű abroncsot. Emellett arra is lehetőségünk lesz, hogy esti körülmények között szokjuk a menetelést – erre pedig úgy érzem, nagy szükségünk is lesz, hiszen én személy szerint két éve versenyeztem utoljára sötétben. Pénteken pedig – az ideiglenes időterv alapján – 17:51-kor, második autóként fogunk elrajtolni a rallye2 mezőnyében.

Mivel még nincs frissített közlemény a bajnokság állásával kapcsolatban, ezért a Baranya Kupa utáni eredményeket vettük alapul a számolgatáshoz. Az adatok szerint Pécsett már az N3-as kategória bajnokaiként állhatunk rajthoz, viszont az N csoportban még nyitott a bajnokság állása. Számításaink alapján jelenleg 5 pont hátrányban vagyunk a Szepesi Marcell – Gondos Péter párossal, ezért nem elég csak a futamot megnyerni a Mecsekben, de az utolsó szakaszt is elsőként kell abszolválnunk a +3 pontért. Csak ezt a variációt tartjuk most szem előtt, s bízunk abban, hogy elhódíthatjuk a bajnoki címet. Biztos vagyok benne, hogy az izgalom a rajt pillanatától a célig, a parc fermébe való beállásig fog tartani, ezért fejben maximálisan toppon kell lennünk.

Szilassy Arnold: Úgy gondolom, a helyismerettel nem lesz gond a hétvégén. A mecseki pályák vonzzák a mezőnyt, nagyon szeretünk itt versenyezni. Habár túlfűszerezni már nem lehet az eseményt, hiszen a pályák hosszú évek óta adottak. Rendezői részről próbálják színesíteni a programot, és egy kicsit emberközelivé varázsolni a rendezvényt – ezért idén be is került egy reptéri szakasz. Meg merem kockáztatni, hogy a versenyzők többségének nem fog tetszeni ez a gyorsasági, de gondolni kell a nézőkre is.

Ami a bajnokságot illeti: bele kell húznunk a hétvégén. A nagy N-ben is megszerezhetjük a bajnoki címet, de ehhez teljesíteni is kell. Csak a csoport első helye elfogadható számomra! Még mindig három bajnoki futam mínuszban vagyunk a többiekhez képest, ehhez mérten kell a maximálisan megszerezhető pontokat is begyűjtenünk. Ezen leszünk, ezért dolgozunk nap, mint nap.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop; Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut; EGROKORR Festékipari Zrt.; ExcelIT Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.; EuTrust Szerviz Kft.; FPO Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – Ozone, Gaming Gear; BEASTvision; GLOBAL-UNION Irodatechnikai Kft.; HETECH TREND; Honda ÉLES; Innovitas Közhasznú Kft.; KYOCERA – The new value frontier; Laurus-Consulting Szolgáltató Kft. – CORTESIA GROUP; MICRO-TOP Távközlési Kivitelező és Tervező Kft.; Olasz és Társai Bt.; Pannon Tobacco Kft.; PWENT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – MEZ-EXPRESSZ.HU, Termelői méz; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; Truck Parts Impex Kft. – www.webkamion.hu; Visiophone Kft. – www.eropolis.hu; V4 Transport Szállítmányozási Kft.; Büttner Kft.; www.royalmagazin.hu

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: sajto.solidracingteam@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/solidracingteam”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .