2014. október 25. szombat

Erdélyi György és Dredán György a I. MANNOL Pilisvörösvár Rallyen indul

Erdélyi György és Dredán György a I. MANNOL Pilisvörösvár Rallyen indul

Erdélyi György és Dredán György szinte újjáépítették az autójukat, így újra nekivághatnak a rally világának. Íme a hivatalosa sajtóanyaguk!

“Szinte új autóval a Pilisben

A László Racing egyesületében, a LiveWire Rallye Team csapatában versenyző páros Erdélyi György és Dredán György sikeresen felkészítette a Ladát egy újabb megmérettetésre. Terveik közt szerepelt a 48. Mecsek Rallye, de sajnos nem készült el csak a héten az autó, így döntöttek az I. MANNOL Pilisvörösvár Rallye mellett.ErdelyiGy_DredanGyPilisbeh(7)

Erdélyi Gyurival beszélgettem, miben is merült ki a gép felkészítése:

Miért is a Pilisvörösvár?

Szerettünk volna, ha már egy héttel hamarabb a 48. Mecsek Rallye előtt elkészül az autó, de sajnos nem sikerült. Gondolkodtunk ezzel egy hétvégére eső Kazár RS-re is, de sajnos egy kategóriában a Weber karburátorral rendelkező Ladákkal esélyünk sincs. A Pilisvörösvári versenyen elméletben lesz külön kategória, így nagyobb lehetőséggel indulunk.

Mi történt veletek a Kiskunlacházai FRT óta? Akkor elvileg csak a váltóval kellett volna kicsit foglalkozni.

Nem is tudom, hol kezdjem… Katona Kornélnak köszönhetően a régi motor felújított változata került a motorháztető alá. Előre új futóművet tettünk, a beállítást Kovács Krisztián KÖKÖ végezte. A kormányműtől kezdve az összes gömbfej ki lett cserélve, mert a segédkartól és minden el volt rajta hajolva. Difit is kicseréltük, a Sper lett rajta javítva, lendkereket is kapott. Sőt még új poroltó is került az autóba, mert az előző kiengedett. Nagyon köszönjük a segítségeket!

És mire számítotok?

Ezek után arra számítunk, hogy problémamentesen és tökéletesen fogunk végig menni a versenyen és nagyon jól fog menni az autó. Illetve, amit már említettem elvileg az A-s Ladásoknak lesz kategória, úgyhogy bizakodunk.

Hogyan készültetek erre a versenyre?

Most, hogy elkészült a Lada, a közúti szabályokat betartva eredményesen teszteltük, így bátran indulunk neki a hétvégi próbának.

Mennyire ismerősök számotokra ezek e pályák?

Lábatlani szakaszon már szereztem versenykilométereket, de az Csobánka – Pilisvörösvár teljesen új lesz. Örülök, hogy sikerült összehozni, mind a rendezőknek ezt a Rallye-t, illetve nekünk is az autót felkészíteni.

Köszönöm a riportot és sok sikert a hétvégére!

Köszönet a támogatásért:Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Mészicar Trans Kft., Rics-Cont Business Kft., Infopress Group Hungary Zrt., Print Profi, Piramis Építőház Kft., KZ Invest Kft., Olajszer-Tech Kft., Omega Transz Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Tomi-Sütöde Kft., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, László Racing Kft., Admagic Kft., Power Racing Kft., Fucky-csoki, Ro-Ba Trans Kft., Art Deko Line Kft.

LiveWire Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán
Tel.: +36 30 505 2089; E-mail: krizsan.zoltan@livewireteam.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .