2014. november 4. kedd

Életmód Nap az Agórában

A mostani hétvégére egy igencsak jó programra kaptunk meghívást. Szombaton ugyanis Életmód Nap lesz a kaposvári Agórában! Farkas Henriettel készítettem is gyorsan egy rövidebb interjút az eseménnyel kapcsolatban.

Gálosi Gergely: Szép napot Henriett! Örülök, hogy össze tudtunk futni és megismerhetem a rendezvényed/rendezvényeteket. Pontosan mi is várható és mikor?
Farkas Henriett: Köszönöm a lehetőséget az interjúra, hiszen nagyon szeretnénk, ha a program híre a lehető legtöbb érdeklődőhöz eljutna. November 8-án, szombaton a kaposvári Agórában (Együd Árpád Kulturális Központ) Életmód Napot tartunk, amelynek keretében ismeretterjesztő előadások, mozgással kapcsolatos programok, termék-és szolgáltatás bemutatók várják a látogatókat, egész nap.

Gálosi Gergely: Mi volt az alap koncepció, mikor nekiálltál szervezni?
Farkas Henriett: Az alapkoncepció az egészségmegőrzés és a megelőzés. A kulturális központ a zászlajára tűzte ezeket a célokat, mert fontosnak tartja, hogy közintézményként a lehető legnagyobb segítséget nyújtsa ezen a területen is. Nem először szervezünk hasonló programot. Köszönhetően elnyert uniós támogatásoknak illetve az együttműködő partnereknek az elmúlt években már sikerült táborokat, egészségnapokat, előadásokat szerveznünk, most ezt a sort szeretnénk folytatni.

Gálosi Gergely: Kik a meghívott előadók?
Farkas Henriett: Az előadóink nagyrészt kaposváriak, olyan tapasztalt, képzett szakemberek, akikkel már évek óta együtt dolgozunk, de mindig tudnak újat mondani, mutatni. Az előadásaink témái címszavakban: kineziológia, családállítás, kínai gyógyászat, homeopátia, asztrológia, transzformáció játék. Az előadók a szakterületek alapjaival ismertetik meg a közönséget, de beszélgetésre is lesz alkalom. Az előadásokon kívül lehetőség nyílik kipróbálni különböző mozgásformákat, mint a jóga, 3-1-2 meridián torna, latint fitness és gyógytorna. A megelőzés jegyében állapotfelmérés és vércukor mérés zajlik majd, de lesz masszázs és vásárlási lehetőség öko-bio termékekből, kóstolóval.

Gálosi Gergely: Azért jó hallani, ezt a sokszínű egészséges élet felé hajlást, főleg úgy, hogy nem is egy kaposvári személy van köztük. Az alap ötlettel egybevonva már-már azt gondolja az ember, hogy el is indul valami Kaposváron az egészségünk érdekében, méghozzá a civil oldalról.
Farkas Henriett: A civilek közreműködése mindig fontos volt intézményünk számára, hiszen nélkülük ez a program sem valósulhatott volna meg. Ezzel az összefogással tehetünk azért, hogy a városlakók egészségesebbek, boldogabbak legyenek.

Gálosi Gergely: Az időpont november 8., ezt már tudjuk, illetve az előadókat is. Kiket vártok az eseményre?
Farkas Henriett: Mindenkit szeretettel várunk, aki érdeklődik az alternatív gyógymódok iránt, illetve szeretne életmódot váltani, vagy már belefogott, de szeretne még többet tudni egy-egy területről. Nagyon fontos, hogy sokan díjmentesen látogathatják a rendezvényt, erről részletesen tájékozódhatnak a programkiírásban, vagy nálunk, szervezőknél.

Gálosi Gergely: Tehát mindenkivel találkozhatunk, akit érdekel az egészsége, és nem tablettákon szeretne élni. Remélem, az emberek kihasználják ezt a lehetőséget és minél többen élni fognak vele. A Sportkult stábja biztosan ott lesz! Köszönöm Henriett, hogy szakítottál rám egy kis időt, és minden információt elárultál az olvasóinknak!
Farkas Henriett: Köszönöm a lehetőséget, és természetesen várjuk a stábot is szombaton!

A várható programok:
III. emelet 8-as terem:
8.00-8.30 Érkezés, adminisztráció, programismertető
8.30-8.45 „A testmozgás és az egészséges táplálkozás egészségmegőrző hatásai” – Fördős Istvánné egészségfejlesztő gondolatébresztője
9.00-10.00 „Életmódváltás a kínai gyógyászat segítségével” – előadó Rádai Tímea reflexológus, akupresszőr, 3-1-2 meridián torna klubvezető
10.00-10.30 Szünet
10.30-11.30 Kineziológia, családállítás – előadó Nagy Sándorné kineziológus, a Meridián Lélek Stúdió vezetője
11.30-12.00 Szünet
12.00-12.30 “Transzformáció önismereti- társas- játék” – előadó Joó Katalin okleveles játékvezető
12.30 -13.00 Szünet
13.00-14.00 “Gyógyulhatunk homeopátiával testileg, lelkileg?” – előadó Szabó Nóra homeopátiás tanácsadó
14.00-14.30 Szünet
14.30-15.30 „Kezünkbe vehetjük-e sorsunkat, élhetünk teljesebb, elevenebb életet?”
– előadó Balogh Ildó asztrológus

Mozgásos programok
III. emeleti próbaterem
10.00-10.30 Latin fitness (Tanai Tünde, Rostási Klaudia)
11.30-12.00 3-1-2 Meridián torna (Rádai Tímea)
12.30-13.00 Jóga (Sós Napsugár)
14.00-14.30 Gyógytorna (Ozsváth Ágnes)

Termék-és szolgáltatás bemutatók vásárlási lehetőséggel
III. emeleti aula
Ízelítőül:
– Ganoderma és gyógygombák (DXN)
– Biorezonancia mérés
– Zselic Kincse kóstoló
– Állapotfelmérés (ingyenes RR mérés, testzsír mérés, BM index számítás)
– Kék-Menta Kft.: Fitoterápia, Kék Lukács termékek
– Bio-öko termékbemutató (Naturonline Kft.)
– Vércukor mérés 8.30 -tól lehetőleg éhgyomorra (ingyenes a Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesülete közreműködésével)
– Bach virágterápia tanácsadás, kristályékszerek (Sándor Szilvia)
– Masszázs Fogarasi Évával (váll, nyak, hát): 10-11.00-ig díjmentes, majd 500 Ft/10 perc

Azon olvasóinknak akik még többet szeretnének megtudni az Életmód Napról, azok IDE kattintva eljuthatnak az esemény facebook részéhez.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .