2014. november 5. szerda

Driftelés nőként: Kovács Evelin

Driftelés nőként: Kovács Evelin

Kovács Evelin, driftversenyző saját bevallása szerint inkább a technikásabb pályákat szerei, mert ott derül ki, hogy ki is jobb pilóta. Ma vele beszélgetett Hajósi Miklós.

“Kovács Evelin: Technikai gond mentes versenyt szeretnék

Debreceni Driftverseny
2014.11.09. Vámospércsi út
(volt Anita transz telep).

Interjú Kovács Evelin Driftversenyzővel.

Merre jártál mostanában, milyen versenyeken vettél részt?
– Idén kezdtem el komolyabban a versenyzéssel foglalkozni, így az idei szezon meglehetősen mozgalmasnak mondható, hiszen jó néhány versenyre eljuthattam.

Kovács Evelin

Kovács Evelin

Az idei első versenyem a Máriapócsi A.M.G. RabócsiRingen volt, ahol a Retro drift kupa keretein belül mérettettem meg magamat, ami nagyon jól zárult, hiszen a 2. helyen végeztem.

Augusztus elején a két napos Debrecen driften volt szerencsém részt venni, és nagyon tetszett a pálya, az idő is szuper volt, csak éppen technikai gondokkal küzdöttünk mind a 2 nap, és a kvalifikációs körömnél a váltóm is szétment, így egy kölcsön kocsival próbáltam kvalizni, de végül nem sikerült csatáznom.

Ezt követte szintén Máriapócson a Trackwood, ahol helyezést ugyan nem értem el, de nagyon jól éreztem magam és sokat tanultam.

Zárásaként, szintén a Debrecen drifttel szeretném zárni a szezont remélhetőleg technikai gondoktól mentesen.

Milyen driftelni a Vámospércsi úton lévő pályán? 

– Nagyon szeretem ezt a pályát, hiszen nem feltétlenül a hosszú tempós ívek jellemzik, hanem a pálya adottságai miatt inkább a vezetéstechnikára kell a hangsúlyt helyezni. Számomra pont ezért izgalmasak ezek a versenyek, hiszen ilyenkor nem feltétlenül az erősebb autó győz, hanem a technikásabb pilóta, így kiszámíthatatlan sokszor a végeredmény.

Miért is jó, ha valaki itt kezdi a pályafutását?
– Mindenkinek el kell kezdenie valahol a versenyzést és azt az izgalmat és adrenalint át kell élnie, amit a versenyzés nyújt, hiszen tudom magamról hogy teljesen más az, amikor csak hétvégén, a pályán gyakorlok vagy több száz szempár figyeli minden mozdulatomat és ráadásul még tétre is megy a dolog. A Debrecen drift pont azért jó lehetőség a kezdő pilóták számára, mivel gyakorolhatja milyen az, amikor már élesben, nézők előtt megy kiliccsel előre az autó.

Kovács Evelin (JB photo)

Kovács Evelin (JB photo)

Kiknek tudod ajánlani ezt a sportot?
– Mindenkinek, aki szereti az autókat, a gumifüstöt és az izgalmas, látványos versenyeket.

Te hogy látod a drift szakág magyarországi helyzetét?
– Ha más szakággal hasonlítom össze a driftet mint például a rally, akkor a drift sajnos le van maradva és nem úgy értem, hogy itt ne lennének tehetséges pilóták – úgy gondolom, nagyon sok tehetséges pilóta van Magyarországon, talán olyanok is akik egyáltalán nem tudják megmutatni tudásukat versenykörülmények között – , vagy technikailag lenne lemaradva… nem hinném, hiszen a magyarországi mezőnyben is vannak már nagyon komoly autók. Véleményem szerint az a legnagyobb probléma hogy nem annyira felkapott sport, így nincsenek szponzorok, akik segíthetnék a pilóták fejlődését (mind vezetéstechnikailag, mind technikailag), persze itt is vannak kivételek, de az a réteg nagyon-nagyon kicsi és velük már nem lehet felvenni a versenyt.

Az utánpótlás helyzete sem könnyű éppen az előbb említettek miatt, hiszen a kategória váltás olyan anyagi megterhelést jelentene, amit nagyon nehéz vagy éppen nem is lehet teljesíteni.

De nagyon remélem, hogy idővel majd ez a sport is olyan sikeres lesz, mint más autóssportok.

Versenyinfók: 
Debreceni Amatőr drift verseny 2014. 3. fordulója.

Nevezési díj a versenyre: 10.000Ft.
Nézői belépő: 1000 Ft.

A nevezési díj tartalmaz:
versenyző és 2 fő részére a belépést,
ingyenes gumiszerelést,
baleset biztosítást

Nevezés folyamata: a debrecenidrift@gmail.com címre, a nevezni szándékozó versenyző ír egy levelet (név, lakcím, telefonszám, autó típus), ami alapján a rendezőség tájékoztatni fogja a további folyamatokról.
Kunkli Gyula 30/55-57-361

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .