2015. július 18. szombat

Kikapcsolódtunk: Bodri Kutya Fesztivál

Kikapcsolódtunk: Bodri Kutya Fesztivál

A pünkösdi hétvégén az ember kiakar kapcsolódni egy gyönyörű helyen és igazán kellemes gasztronómiai kényeztetést is akar, akkor irány a Bodri Kutya Fesztivál – Szekszárd.

Visszatérő vendégként szinte természetesnek vettem, hogy nem a szokásos étlap lesz, hanem mint minden eseményre, újfent egy újabb készül. Igazam is lett. Részben ezért is szeretek vissza-visszatérni, hiszen folyamatos a megújulás Makk Norbi konyhájában.

Pincelátogatási lehetőség és komplett kóstolás is szerepelt a lehetőségek közt, illetve azok, akik már ismerték a boraik jelentős részét, bátran választottak az ételek mellé – a kevésbé bátrak a pincérek javaslatát is kikérhették.

Megérkezésünkkor még egy mókásra vett fotózás jelenetét is elcsíphettük – traktoron utazó zenészek kerültek lencsevégre.

A hangulatért igazi cigány zenekar felelt, mindenki örömére. Szerintem pont kellemes volt, hiszen nem voltak hangosak, asztaltól asztalig tisztelték a vendégek kérését, illetve egyöntetűen az összes látogatónak is húzták a a talpalávalót – vagyis leginkább az étkek és italok mellé valót.

Nos, idén kisebb kézműves és kiállítói asztalokkal is várták a látogatókat a Bodri Pincészetnél.
Volt levendulás, sajtos, pálinkás, illetve mézeskalácsos és gyertyaöntő is.

A borokról és az ételekről én most nem regélnék, az egy külön cikket érdemelne (lehet lesz is? – szerk), de a Sportkult olvasói már találkozhattak pár kóstoló leírással.

Amit viszont kiemelnék, az az, hogy akármennyire is rossz időt jósoltak és csak délutánra sütött ki a nap – akkor is felhőátvonulások kíséretében – bizony megtelt a fő terasz, a belső hajók nagy része is. Miért? Szerintem mert a helyek önmagában van egy természetes varázsa. Rengeteg fa anyaggal találkozunk, ezeknek egy része természetes görbületekkel rendelkezik, a bel- és kültérben is mindenütt található egy-egy apróság amin az ember szeme megakad (előző, késő őszi látogatásunk cikke IDE kattintva érhető el).
Bent a hatalmas terek, a tökéletesen passzoló színek, míg kint a völgy szépsége és az abba illeszkedő épületegyüttes az ami marasztalja, illetve visszahívja az embert.

Aki idén kihagyta, az jövőre előre írja be a naptárba Pünkösdre, illetve bátran látogassa meg a Bodri Pincészet és az Optimus Étterem web és facebook lapját, ahol minden új esemény megtalálható, így nem marad le senki, semmiről sem.

A képek után folytatás, rájuk kattintva közepes, majd onnan teljes méretre lehet váltani.

Csak javasolni tudom, hogy keresse fel mindenki a Bodri Pincészet weboldalát IDE kattintva, vagy éppen az Optimus Éttermet IDE klikkelve és induljon el látogatóba. Irány Szekszárd!

A képek hamarosan a Facebook oldalunkon is elérhetők lesznek.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Fotók: Gálosi Gergely

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .