2014. november 26. szerda

A Bodri Pincészet és az Optimus Étterem – késő ősszel

A Bodri Pincészet és az Optimus Étterem – késő ősszel

Az elmúlt hétvégén Bodri Orsi invitálására látogattam el hozzájuk. Immáron több, mint 1,5 éves ismeretségre tekintünk vissza és bevallom, elsőre beleszerettem. No, – félreértések elkerülése végett nem Orsiba – hiszen már menyasszony -, hanem a Pincészet környezetébe, majd a belső terekbe is. Rövidesen a borokba is…

Térjünk is vissza eme késő őszi napra és arra a látványra, ami fogadott. A galériában található képek közt elsőre az Optimus étteremtől szemlélhető tájon akad meg az ember szeme, majd elsétálva a Pince bejáratához, annak méretei, finom díszei a lenyűgözők.

Ahogy befelé halad az ember, szinte megüti a beltér, hiszen a kupolák méretéhez képest, szinte szűk “folyosón” érkezik meg az ember. A Pince teljes területe 1800 négyzetméter és több, mint fél millió, nagy méretű, rusztikus téglából épült. Összesen 12 kupola található, ezzel Közép-Európa legnagyobb újonnan épített kupolás pincéjének tekinthetjük.

Hihetetlen, hogy milyen apró elemeket is képesek voltak becsempészni a falakra, a padlózatra vagy éppen a hordókból készült pultra. Mivel itt egy esküvőre készülődtek, így csak csendben megejtettem pár képkockát és máris visszatértem a táj, illetve a birtok további részeinek csodálásához. (A képek után folytatás…a rájuk kattintva közepes, majd onnan teljes méretre lehet váltani.)

A kis tó nyaranta ki is virágzik, kellemesen lehet pihenni, de az őszi vöröses-löszös tájszínekkel is tökéletes harmóniában van, csupán egy kis napsütés kellhet.
Faluhelyhez – merthogy ez Szekszárd ezen területének hivatalos megnevezése – igazodva, igazi faragott fa szobrok is fellelhetők, nyaranta Erdélyből származó asztalok és székek ékesítik a tóparti Rozé-teraszt.
A tó túlpartján pedig egy borbíráló központ található.
Az Optimus étterem látványkonyha teraszán a sparhelt és a kisebb kemence melegebb időszakban végig használatban van és őszintén szólva, most is szívesen gyönyörködtem volna kint ülve a tájban, de a hideg bezavart. Ami persze cseppet sem zavart, hiszen az Optimus tökéletesen illeszkedik a már kint és a Pincében megismert stílushoz.

Nos, elsőre szerintem mindenki ízlelgesse a látványt a képeken keresztül, ugyanis nem sokára innen folytatom az étterem és az ételek egy részének bemutatásával.

Aki viszont már most türelmetlen lenne – abszolúte megértem – bátran keresse fel a Bodri Pincészet weboldalát IDE kattintva, vagy éppen az Optimus Éttermet IDE klikkelve és induljon el látogatóba. Nem fog csalódni, ebben biztos vagyok.

A képek hamarosan a Facebook oldalunkon is elérhetők lesznek.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Fotók: Gálosi Gergely

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .