2016. február 22. hétfő

A Szivárvány Kultúrpalota márciusi moziműsora

A Szivárvány Kultúrpalota márciusi moziműsora

Márc. 3, 10: 17.00 óra
Márc. 4, 11: 17.00 és 19.00 óra

A Lovasíjász (6)

Magyar dokumentumfilm, 2015, 115 p.
R: Kaszás Géza
A látványos, érdekfeszítő dokumentumfilm a világszerte ismert  Kassai Lajos lovasíjász munkásságát és az általa gyakorolt különleges sportágat, a lovasíjászatot mutatja be.
Márc. 3: 19.00 óra

Férfiak és csirkék /Mand & hons/ (16)

Feliratos dán-német fekete komédia, 2015, 104 p.
R: Anders Thomas Jensen
Fsz: Mads Mikkelsen, David Dencik, Nikolaj Lie Kaas, Soren Malling

Gabriel és Elias hiába testvérek, gyökeres ellentétei egymásnak. Gabriel lestrapált egyetemi professzor, Eliast meg csak a nők és a közhelyes tények foglalkoztatják. Egyik óráján Gabriel telefonhívást kap, amelyben közlik vele, hogy apjuk elhunyt. Életük váratlan fordulatot vesz, amikor egy videófelvételből megtudják, a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert ő valójában még mindig él, egy szigeten. A két testvér útnak indul, és a szigeten csupa meglepetésben lesz részük…

Márc. 7, 8, 9: 17.00 óra
Márc. 10: 19.00 óra
Brooklyn /Brooklyn/ (12)
Feliratos ír-angol-kanadai film, 2015, 111 p.
R: John Crowley
Fsz: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen

Eilis többre vágyik, mint annyi jutott neki. Elhagyja hát az anyai otthont, és Írországból New Yorkba költözik. 1950-ben ez egy magányos, kíváncsi lány számára ez olyan, mintha egy másik bolygóra került volna. Hamar magával is ragadja a nagyváros forgataga, és a honvágyat gyorsan legyőz egy mindent elsöprő szerelem. Ám régi élete nem tűnik el nyomtalanul, és Eilis hamarosan válaszút előtt találja magát: választania kell két világ és két élet között. A filmet 3 Oscar-díjra, köztük a Legjobb Film és a Legjobb Női Főszereplő díjára jelölték.

Márc. 7-8-9: 19.00 óra
Szivárvány Filmklub:

Fúsi /Fúsi/ (16)
Feliratos izlandi film, 2015, 94 p.
R: Dagur Kári
Fsz: Gunnar Jönsson, Ilmur Kristjánsdóttir

A 43 éves Fúsi még mindig az anyjával él. A túlsúlyos, magányos férfit nap mint nap piszkálják emiatt munkahelyén, a helyi repülőtéren, ahol csomagkezelőként dolgozik. Barátja alig van, életét a napi rutinok teszik ki. Fúsi élete azonban megváltozik, amikor anyja udvarlója beíratja őt szülinapi ajándékként táncórákra. Itt ismerkedik meg a különc Sjöfnnel, aki szép lassan kicsalogatja a magányos férfit a csigaházából, Fúsinak pedig nem kell sok, hogy teljesen belehabarodjon a nőbe. Ám hamarosan kiderül, hogy Sjöfn a virgonc felszín alatt legalább annyira sebzett, mint Fúsi.

Márc. 16, 18: 17.00 óra
Márc. 22: 17.00 és 19.00 óra

A dán lány /The Danish Girl/ (16)
Szinkronizált angol-amerikai-belga-dán-német film, 2015, 119 p.
R: Tom Hooper
Fsz: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard

Koppenhága, 1926. Einar Wegener és Gerda Wegener művészházaspár. Boldog házasságban élnek, bár a személyes és a művészi megvilágosodás eddig mindkettejüket elkerülte. Mindez változni kezd, mert egy napon Gerdának gyorsan be kell fejeznie egy portrét, ezért megkéri a férjét, hogy öltözzön nőnek és legyen a modellje. Az élmény sorsfordító erejű, Einar rájön, hogy Liliként tudja kifejeznie valódi énjét, és elkezd nőként élni. Gerda váratlanul rádöbben, hogy új múzsája lett, ami kreatív lendületet ad művészetének. A házaspár azonban kénytelen szembenézni a társadalom rosszallásával. A filmet 4 Oscar-díjra jelölték, köztük a Legjobb Női- és a Legjobb Férfi Főszereplő díjára is.

Márc. 16, 18: 19.00 óra
Márc. 23, 24: 17.00 óra

A nagy dobás /The Big Short/ (16)

Szinkronizált amerikai film, 2016, 130 p.
R: Adam McKay
Fsz: Steve Carell, Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gosling, Karen Gillan

Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni – a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindenkit és mindent. A filmet 5 Oscar-díjra jelölték, köztük a Legjobb Film, a Legjobb Rendező és a Legjobb Férfi Mellékszereplő díjára is.

Márc. 21: 19.00 óra
Art Osztály
Aferim! /Aferim!/ (16)
Feliratos román-bolgár-cseh-francia film, 2015, 108 p.
R: Radu Jude
Fsz: Teodor Corban, Cuzin Toma, Mihai Comanoiu

A XIX. századi Havasalföldön játszódó történet főhőse Costandin, akit egy cigány rabszolga megtalálására bérelnek fel. A rabszolga azután szökött meg a bojár földjéről, hogy együtt hált annak feleségével, most bujkál a megtorlás elől. Costandin és fia lóháton vágnak neki az útnak, hogy visszahozzák a szökevényt, útjuk során a fiú végre közelebb kerülhet apjához, akit eddig alig ismert. Constandin próbálja úgy a kemény körülmények közötti túlélésre nevelni a kamaszt, hogy közben emberségre is tanítsa. A filmet számos filmfesztiválon tüntették ki díjakkal, köztük a Berlini Filmfesztiválon is.

Márc. 29-30-Ápr. 1: 17.00 óra

Minden út Rómába vezet /All Roads lead to Rome/ (12)

Szinkronizált amerikai romantikus vígjáték, 2015, 90 p.
R: Ella Lemhagen
Fsz: Sarah Jessica Parker, Paz Vega, Claudia Cardinale, Raoul Bova

Maggie, az egyedülálló anya problémás tinilányával Toszkánába utazik, ahol találkozik egy régi szerelmével, és annak nyolcvan esztendős nagymamájával. Amikor a tinilány és a korához nem illően rakoncátlan nagyi Rómába szöknek a szerelem nyomában, a két ex-szerelmes kénytelen a nyomukba szegődni és együtt tölteni némi időt. Lehet, hogy az első szerelem megérdemel egy második esélyt?

Márc. 29-30-Ápr. 1: 19.00 óra

Szivárvány Filmklub

A szoba /Room/ (16)
Feliratos ír-kanadai film, 2015, 118 p.
R: Lenny Abrahamson

Fsz: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel. A filmet 4 Oscar-díjra jelölték, köztük a Legjobb Film, Legjobb Női Főszereplő és a Legjobb Rendező díjára.

További Kaposvár és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .