2017. december 1. péntek

Bronzvasárnap a Pancs-gasztroplaccon

Bronzvasárnap a Pancs-gasztroplaccon

Az idei év első adventi hétvégéjén is irány a Pancs-gasztroplacc!

Elvégre időben el kell kezdeni a karácsonyi sütés-főzésre a készülődést, kamra töltést. Ehhez az egyik legjobb választás, az Élesztőház udvarán vasárnaponként fellelhető termelők meglátogatása.

Itt aztán a kézműves kolbászok, tepertő mellett remek sajtokat is találhatunk, de akad mindenki kedvenc pékének termék is – sorrendben a KissHúsműhelynél, a GombSajt pultján és a Panificio il Basilico asztalán. Aki pedig libasonkát keres vagy érlelt sajtokat, esetleg rengetegféle mézet, annak se marad üresen a kosara, mert a Csöglei Sonka, a Nemesbugac Birtok és a Szabóméz mindet leszállítja a piacra. Ebben a forgatagban a szörpöt-lekvárt vagy éppen a természetes fűszereket is hazatudjuk vinni innen – a Mesterkamra és GasztRobi jóvoltából.

Pancs - piaci forgatag

Pancs – piaci forgatag

A vegánoknak is akad bőven elemózsia: csírákat, vegyszermentes növényeket, de akár sütiket vagy éppen már feldolgozott növényeket is választhatunk az ő astalaikról: tunki-tunki, Naturi-Csírák.hu, Örömsüti desszertműhely, Szorgos Gazda, Viblance, Bodor birtok-Etyek, ErJó, Cilikert, Szappanfalu, Rózsa Imre biozöldség őstermelő.

A hétvégi Pancs – gasztroplacc facebook eseménye ITT érhető el.

További gasztronómiai programok a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is!
Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .