2018. január 8. hétfő

Komfort zóna “fölött” – a Himaláján!

Komfort zóna “fölött” – a Himaláján!

A Himalájára eljutni sokak álma. Tenni kell érte, hiszen nem egykönnyen adja magát – testileg és lelkileg is kiveszi az emberből a neki kijárót, de egy életre szól az élmény. Nem sok ismerősöm akad, aki erről mesélni tudna.

Segatto Angie a komfort zónája fölé kerekedve megélte mindezt. Amikor megkérdeztem, hogy mégis milyen volt a felkészüléstől a hazaérkezésig, akkor ezeket mondta el nekem:

A Himalája egy szeszélyes arisztokrata… Négyéves álmom vált valóra idén októberben, amikor megkezdtük utunkat az Everest Alaptábor felé. Mindig is imádtam a hegyeket és az Everest Alaptábor egyfajta szenthelyként élt a tudatomban, amióta a hegymászás szerelmese lettem. Katarzis élményt vártam, de sajnos az elmaradt. Kaptam viszont olyan dolgokat amelyekre nem számítottam. 2,5 hetet töltöttünk a Himaláján. Kathmanduból repültünk Luklaba (a világ legveszélyesebb repterére), hogy onnan gyalog folytassuk utunkat az alaptáborig. Gyönyörű tájak, hihetetlen hegycsúcsok, nagyon nagy küzdelem a tereppel, a körülményekkel és önmagunkkal nap nap után. Még soha nem kellett ilyen mértékben kilépnem a komfortzónámból és bár mondhatni elméletben mindenre felkészültünk már időben, olvasni és megélni nem ugyanaz. Mindennek ellenére megcsináltam, pedig elképzelni is nehéz egy divatfüggő, komfortfüggő, tisztaság- és elérhetőségmániás nőt azon körülmények között, annyi ideig – csak mert az álmait kergeti… A Himalája nem adta ingyen magát, mint ahogyan senkinek sem teszi. Az alaptáborig feljutni ugyanúgy küzdelmes mint onnan tovább, bár arányaiban természetesen kevésbé. Ez a hegy megtöri az embert, kihozza a gyengeségeket, szembesít azzal az éneddel amiről nem tudsz vagy csak nem engeded felszínre törni. Ha mindezeket a fizikális és lelki megpróbáltatásokat sikerül feldolgozni, akkor tudod, hogy nem elvett, hanem adott és mindezt olyan csodálatos tájakon és magaslatokon ahová nem mindenki jut el vagy fel…

Komfort zóna “fölött” - a Himaláján!

Komfort zóna “fölött” – a Himaláján!

Most lehetősége lesz mindenkinek meghallgatni, átélni ezen élményeit, hiszen csak nektek fog erről mesélni és képes élménybeszámolót tartani, 2018. január 19-én (péntek) a VinoPiano VIP termében!

Gyere el TE is és légy részese, éld át vele újra!

A kaland meghallgatása közben ne félj, nem éhezhetsz el, hiszen a VinoPiano-Borbár/Wine Bar remek tapas tálai mellett ez lehetetlenség, szomjan halni szint úgy képtelenség lenne a számolhatatlan boruk közt.

Természetesen az élménybeszámoló INGYENESEN látogatható.

Helyszín: VinoPiano Borbár, Budapest Tűzoltó u. 22. (Élesztőház)
Időpont: 2018. január 19., 19:30.
Facebook eseményhez csatlakozás ITT.

További Budapesti és környéki programok a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

(Fotó: Segatto Angie)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .