2015. április 7. kedd

Alisca Bau 41. Gemenci Nagydíj – versenykiírás

Alisca Bau 41. Gemenci Nagydíj – Nemzetközi Országúti Kerékpárverseny

Idén is megrendezésre kerül az egyre színvonalasabb és remek versenyzési lehetőséget nyújtó Gemenci Nagydíj.IMG_3682_
“Előzetesen” íme a versenykiírás, de ígérem, hamarosan még több információval jelentkezünk a versenyről!

Versenykiírás

  1. Szervező: Gemenc Nagydíjért és a Tehetséges Kerékpárosokért Közhasznú Alapítvány – 7100 Szekszárd, Hollós L. u. 1. Tel: 0670-2325345 és a Szekszárdi Kerékpáros SE -7100 Szekszárd Akácfa u. 12. Tel: 0620-4550817
  1. A verseny helye és ideje: Szekszárd város és Tolna megye területe. 2015. május 30.-31. (szombat-vasárnap)
  1. A verseny típusa: Nemzetközi országúti többszakaszos verseny. Össztáv: 293 km.
  1. Résztvevők: A versenyen indulhat minden 18 éven felüli igazolt (Licence-el rendelkező) és nem igazolt kerékpáros, továbbá igazolt (Licence-el rendelkező) U19-es versenyző. Indulni egyénileg és csapattagként is lehet. A csapatok 4-6 főből állhatnak. Vegyes csapatok létrehozására lehetőség van a következő feltételekkel:
    • amennyiben a csapatban két egyesület igazolt sportolója benne van, úgy mindkét egyesület nevét szerepeltetni kell és a csapat neve az lesz.
    • amennyiben három, vagy több különböző egyesület igazolt versenyzője a csapat tagja, úgy annak neve csakis a MIX 1, MIX 2…stb. lehet a nevezés beérkezése szerint. Nemzeti válogatottként történő nevezés természetesen kivételt képez.
  1. Program: (a részletes útvonal, hajrákkal, szintrajzzal a nevezési regisztrációnál)

2015. május 30. (szombat)Sygnus Kft Kupáért 10.45 óra: I. szakasz, 123 km-es mezőnyverseny – Szekszárd, Béla tér. Várható célba érkezés: 13.30 óra – Szekszárd, Béla tér.

Útvonal: Szekszárd-Harc-Medina-Szedres-Jánosmajor-Kölesd-Medina (3kör)-Kölesd-Harc-Szekszárd

2015. május 30. (szombat) Alisca-Bau kritérium, Pálinkás Csaba Emlékverseny 20.15 óra: II. szakasz, 45 km-es háztömbkörüli mezőnyverseny – Szekszárd, Garay tér. (útvonal: a városban kijelölt 1.5 km-es körpályán)

2015. május 31. (vasárnap)_Tarr Kft Kupáért 13.00 óra: III. szakasz, 132 km-es mezőnyverseny – Szekszárd, Béla tér. Várható célba érkezés: 16.00 óra. Útvonal: Szekszárd-Várdomb-Alsónána-Bátaszék-Várdomb-Alsónána-Bátaszék-Alsónyék-Bátaszék (3×7,8 km / 3 kör)- Várdomb-Szekszárd (városon belül 7×5.4 km / 7 kör).

A III. szakasz befejezését követően fél órán belül az összetett eredményhirdetésre is sor kerül.

  1. Helyezések eldöntése: Minden szakaszon győz az a versenyző, aki az előírt távot a legrövidebb idő alatt teljesíti. Az összetett versenyben győz az a versenyző, akinek a 3. szakasz után teljesített összesített idő eredménye a legjobb. Azonos idő esetén a III. szakaszon elért jobb helyezés dönt.

A gyorsasági – ,ill. hegyi hajrák győztesei azok a versenyzők, akik az adott hajrákon a legtöbb pontot gyűjtötték, a további sorrendet a pontok száma határozza meg. Pontegyenlőség esetén a több jobb helyezés dönt, amennyiben ez is egyenlő, úgy a később pontot szerzett versenyző végez előrébb. Csapatversenyben szakaszonként az 1.-3. csapat tag összideje adja a csapat időeredményét. (Az időjóváírások nem számítanak bele). A végeredményt a szakaszokon elért időeredmények összeadva határozzák meg. Győz a legkevesebb összidővel rendelkező csapat. Időazonosság esetén a legjobb 3 csapattag összetett helyezési számát összeadva a kisebb szám dönt, ha ez is azonos, úgy a jobb egyéni összetett helyezési szám a döntő.

  1. Időjóváírás: Minden szakaszon 10-6-4 másodperc az 1.-3. helyezettnek. A szakaszok közbeni gyorsasági hajrákon (R.H.) 3-2-1 másodperc az 1.-3. helyezettnek.
  1. Díjazás: A mellékelt táblázat szerint.
  1. Gyorsasági- és hegyi hajrák pontozása:

Gyorsasági hajrák (R.H.) esetén 6-4-2 pontot kap a vonalon áthaladó 1.-3. versenyző.

A hegyi hajrák (H.H.) között kategóriákat különböztetünk meg. Az I. kategóriás hegyi hajrá pontozása: 10-6-4-2-1 pontot kap a vonalon áthaladó 1.-5. versenyző. A II. kategóriás hegyi hajránál: 5-3-2-1 pont az 1.-4. versenyzőnek.

  1. Vezető mezek: Az alábbi kategóriákban vezetők kötelesek az őket megillető, megkülönböztető mezben versenyezni:

Összetettben vezető: sárga mez

Részhajrákban vezető: zöld mez

Hegyi hajrákban vezető: piros pöttyös mez

U23-as korosztály összetettben vezető: fehér trikó

  1. Kísérőautókra vonatkozó szabályok: A gépkocsi számokat az aktuális egyéni összetett lista szerint osztjuk ki. (Az I. szakasz kísérőautóinak sorszámát az előző évi egyéni összetett eredmény alapján osszuk ki az 1.-6. autókra vonatkozóan, a további csapatautók sorrendjét sorsolással döntjük el.)

A kísérő kocsik sorrendje:

Felvezető autó – Sajtó autó- Versenyigazgató – élboly – Neutral I. – Zsűri II. – (1 perces különbségnél kísérőautók)– Főmezőny – Zsűri I. – Orvos – Neutral II. – Kísérő személyautók sorszám szerint – Kísérő kisbuszok sorszám szerint – Záró kocsi.

A III. szakaszon csak az egyéni összetett 1.-6. helyezett csapatnak a kísérőautója mehet a pályán, a többiek a pálya bármely pontján depózhatnak.

  1. Nevezés: A mellékelt nyomtatvány megküldésével e-mailen: gemencgp@freemail.hu.

1. Előnevezési határidő: 2015. április 30., 18.00 óra., díja: 8 000 Ft/fő. Bankszámlaszám: 50300154-15200275 / Mecsek Takarék Szövetkezet

2. Nevezési határidő: 2015. május 18, 18.00 óra. Ekkor a nevezési díj 10 000 Ft/fő, melyet a leírt bankszámlára kell átutalni. Helyszíni nevezés nincs!

A nevezés tartalmazza: 30-án ebéd+vacsora, 31-én reggeli+bőséges tésztaebéd.

Minden előnevező pólót kap ajándékba! Míg minden nevezett induló rajtcsomagjában Gemenci Nagydíj emblémás kulacs és frissítő található + a 18. életkort betöltők egy palack szekszárdi bort kapnak

  1. Verseny-központ helye: Szekszárd Városi Sportcsarnok. Cím: Szekszárd, Keselyűsi út 3. Itt a csapatvezetők 2015. május 30. (szombat) 8.30 – 09.20 óra között vehetik át a rajtszámokat és kapnak eligazítást. A technikai értekezlet 9.30 – 10.00 óra között zajlik!
  1. Általános szabályok:
    • A sajtó és a rendező számára kijelölt autóknak szabad utat kell adni a versenyen.
    • A versenyen minden versenyző a saját felelősségére indul, a közlekedési szabályok betartása mellett. Esetleges balesetekért, vagy kárért a rendező semmilyen felelősséget nem vállal, azért kártérítésre nem kötelezhető.
    • A szakaszokon a csapatok tagjainak egységes mezben kell versenyezniük.
    • Kerék-, vagy gépcsere a verseny során csak az út jobb oldalán megengedett.
    • A versenyen bukósisak használata kötelező.
    • A bukás, vagy géphiba miatt lemaradó versenyzők a felzárkózáshoz idegen segítséget nem vehetnek igénybe. (a kocsisoron történő felzárkózás nem idegen segítség)
    • Start előtt 10 perccel köteles minden induló a „Rajtívet” aláírni.
    • Felszólalást (óvást) a limit időt követő 10 percen belül a Zsűri bármely tagjának írásban kell átadni 2000 Ft-os díj ellenében. A versenybíróság a benyújtott felszólalást a helyszínen tárgyalja és döntése végleges. Amennyiben helyt ad a felszólalásnak, úgy a díjat azonnal visszaadja, elutasítás esetén a szervezőhöz kerül a díj.
    • Az I. szakasz lassú rajtjánál a KRESZ betartása kötelező. Aki átlépi a záróvonalat, vagy a körforgalomnál szembe megy, az azonnali kizárást kap a versenyből.
    • A II. szakaszon semmiféle pénzes hajrá nem lesz! Amennyiben valamelyik támogató neve bemondásra is kerül egy bizonyos összeggel összefüggésben, az nem érinti a versenyzőket!
    • A szakaszokat követően 15 percen belül eredményhirdetés lesz, ahol a szakaszok 1.-3. helyezettjei és a megkülönböztetett trikósoknak lesz díjátadó ceremónia.
    • Az a díjazott versenyző, aki indokolatlanul, vagy előre be nem jelentett ok miatt távol marad az eredményhirdetéstől, ő nem kapja meg a díját!
    • A részletes információk (pl. limitidők, frissítések stb.) a technikai értekezleten lesznek közölve.
    • Minden itt nem szabályozott kérdésben az UCI és az MKSZ előírásai az irányadóak.

Minden résztvevőnek sikeres és balesetmentes versenyzést kívánnak a szervezők!
Hivatalos oldal: www.gemencnagydij.hu

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .