2017. szeptember 20. szerda

A legjobb hatba vágynak az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es röplabdásai

A legjobb hatba vágynak az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es röplabdásai

Az első hat hely valamelyikét célozza meg az októberben rajtoló új bajnoki évadban az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata – jelentette be Karl Schultes egyesületi elnök az együttes keddi, hagyományos szezonkezdő sajtótájékoztatóján.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapatának sajtótájékoztatója

A somogyiak hat új játékossal készülnek az új évadra, őket erősíti immár a szerb Nevena Iricanin, a válogatott center, Leidgeb Noémi, valamint Háfra Dominika, Harmath Zsófia, Fábián Fanny és Lutter Liza is. Zarka Péter vezetőedző kiemelte: a felkészülési időszak legfontosabb célja az, hogy a lányok minél több mérkőzést játsszanak az összeszokás jegyében. A Diamant az elmúlt hétvégén rangos nemzetközi tornát nyert Bosznia-Hercegovinában, az előttünk álló időszakban pedig a Szombathellyel és az Újpesttel is találkozik még.
A sajtótájékoztatón meghosszabbították a névadó támogató 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft-vel között korábbi támogatói szerződést, és a Kaposvári Egyetem is további segítségéről biztosította az egyesületet. A klub középtávú célja, hogy olyan eredményt érjen el a bajnokságban, hogy a későbbiekben elindulhasson valamelyik nemzetközi kupasorozatban. A pontvadászat október 13-án rajtol majd.
– A játékoskeretünk az idén erősebb mint tavaly, az igazolásoknak köszönhetően, ebből adódik, hogy az elvárt célok is magasabbak a csapattal szemben, mint amit tavaly megfogalmazott az elnökség. A konkrét elvárás az, hogy a 2018-as bajnokságot a Szuperligában tudjuk kezdeni, vagyis a legjobb hat csapat közé kell kerülnünk a szezon végére – fogalmazott Zarka Péter.
Szerb György, a Kaposvári Egyetem Sport Iroda és Létesítményközpont igazgatója elmondta: a női röplabdaklub és az intézmény kapcsolata gyümölcsözőnek bizonyult az elmúlt években.
– A siker mindenképpen közös, és örömmel vesz részt a Kaposvári Egyetem már hetedik éve ebben a projektben. Ezt úgy neveztünk el annak idején, hogy élsportolói életpálya-modell, ami tulajdonképpen arról szól, hogy van, aki sportoljon magas színvonalon és mellette szerezzen a későbbi életben is jól hasznosítható diplomát. Én örülök, hogy ez a röplabda területén jól működik.
Az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ügyvezetője hozzá tette: a klub Kaposváron is egyre felkapottabb, a sportág népszerűsítéséért pedig igyekeznek mindent megtenni.
– A nézőszámunk is örvendetesen gyarapodott az elmúlt években. Ezt megpróbáljuk további akciókkal, kezdeményezésekkel még tovább növelni. Májusban, a Hiszek Benned Program keretén belül jó néhány iskolába ellátogattunk, közös testnevelés óra, közös játék, autogramosztás is volt. A múlt héten voltunk a Kisfaludy iskolában, és ha minden jól megy feltűnnek majd a lányok még több oktatási intézményben.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapatának sajtótájékoztatója

A keddi sajtóeseményen az is elhangzott, hogy több mint 200 igazolt versenyzője van a Kaposvári Röplabda Akadémiának, míg a somogyi megyeszékhelyt két NB II-es női együttes is képviselni fogja az új szezonban.

További Sport programok a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(kép-szöveg: sajtóinformáció)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .