2012. január 29. vasárnap

Mészkőember – Légrádi Béla Emlékverseny

Pár napja felhívást intéztünk a Magyar kerekesek irányába, hogy minden rendezvényről hírt adna az oldal. Elsőként a “Mészkőember – Légrádi Béla Emlékverseny” szervezői éltek a lehetőséggel!

Gálosi Gergely: Mióta van a verseny? Miért is kezdődött el? Ő ki, akiért a versenyt rendezitek?
Mészkőember: Légrádi Béla kerékpárszervizénél találkozott egy kis csapat minden héten kétszer. Ahogy Béla befejezte a melót, indult a tekerés. Egy alkalommal, pontosan 1998 őszén, Béla többet nem tért haza. Infarktust kapott. Fiatalon, 50 évesen halt meg. Éppen ezért a versenyben legjobban szereplő 50 év feletti férfi versenyző kapja meg a Légrádi család által alapított Légrádi Béla Vándorserleget. Már a következő évben szerettünk volna egy emlékversenyt rendezni, de ez akkor nem jött össze. Aztán teltek az évek, bennem meg ott motoszkált, hogy nem csináltuk meg ezt az emlékversenyt. Egy edzés alkalmával elindultam a Naszály kicsinyke szerpentinjén és akkor jött az ötlet, hogy itt legyen a verseny. Hegyi időfutam.  2004 októberében összehívtam pár barátomat és csináltunk egy próba versenyt. Természetesen azonnal oklevelet és serleget osztottunk magunknak, így ez a próbafutam lett az I. Mészkőember. 2005. áprilisában pedig megrendeztük a II.Mészkőember – I.Légrádi Béla Emlékversenyt.
Gálosi Gergely: Kikre számítotok?
Mészkőember: Versenyünkre immár Ózdtól Siófokig érkeznek versenyzők. Amilyen kis himihumi versenynek indult, annyira kezd komolyodni a dolog. Jönnek a vérprofi amatőrök, a fittnesbringások, néha beeseik egy-egy igazolt versenyző is, rajthoz állnak Béla emléke előtt tisztelegve olyanok is, akik szinte csak az évnek ezen az egy napján ülnek cangára. Egyszóval várunk mindenkit.
Gálosi Gergely: Mit kapnak ha odamennek? (a hangulaton kívül 🙂 )
Mészkőember: Arra kényesen figyelek, hogy egyetlen versenyző se menjen haza tőlünk üres kézzel. Természetesen a helyezettek érmet, serleget kapnak. Ezen kívül minden célbaérkező kap egy TúróRudit (Tour, pöttyös trikó) és megkapják az éppen aktuális ajándékot. Ez volt már matrica, kitűző, fejkendő, stb.
Gálosi Gergely: Mikor és hol is lesz a verseny?
Mészkőember: A versenyt minden év áprilisában, annak is első felében rendezzük. 2012-ben április 15-én, vasárnap lesz. Minden további információ: www.meszkoember.mlap.hu

A további információk a frissítések alkalmával folyamatosan megjelennek!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .