2012. február 13. hétfő

A Fekete Hollók Rendje

Sashalmi-Fekete Tamással beszélgettem a héten, a Fekete Hollók Rendjének vezetőjével.

Gálosi Gergely: Mióta létezik a Fekete Hollók Rendje?
Sashalmi-Fekete Tamás: Fekete Hollók Rendje néven 2002. óta, de 1999-ben Somogy Baranta Egyesület néven alakult eredetileg.
Gálosi Gergely: Mik az elsődleges feladatok, amiket a Rend végez a tagjaival, illetve tagjainak?
Sashalmi-Fekete Tamás: Régi reneszánsz hagyományok, táncok középkori harcművészetek kutatása, történelmileg helyes rekonstrukciója és ezek bemutatás. A középkori források alapján saját magunk készítünk fegyverzetet (sisakok, páncélok (bőr), bőr-fém kombináció (brigantin), sodrony vértek és láncingek formájában. Ezek mellett elkészült a saját vizsgarendszerünk, ami az elmúlt 10 év tapasztalataira és a valódi lovagi életre épül. A Rendhez csatlakozó fiataloknak így 3 utat kínálunk. Ebből a legfőbb a lovagi képzés, ami a legkomplettebb, mert fizikai és szellemi hangsúlyt is egyaránt kap (7-10 év a teljes). A második az Elit harcos. Itt csak az első 2 szinten van szellemi képzés, viszont ezek mellett specializálódás van fegyverhasználatra. A harmadik út a mesteríjász képzés (lányoknak is!). Ebben az esetben technikai képzés csak a 2. szintig tart, majd onnantól csak az íjászattal foglalkoznak a fiatalok. Szellemi képzés mind a 4 szinten folyamatosan van esetükben.
Gálosi Gergely: Milyen sportágakat űztük a folyamatos edzések formájában?
Sashalmi-Fekete Tamás: Futás, birkózás, pusztakezes (középkori) harcművészet, kardforgatás, szál- és zúzó fegyver használat, hajítófegyverek dobása, íjászat, lovaglás, természetesen mindezt a középkori krónikák alapján művelünk, történelmileg hűen.
Gálosi Gergely: Kiket vártok magatok közé?
Sashalmi-Fekete Tamás: 12 éves kortól bárki csatlakozhat hozzánk, aki érdeklődik a középkor és a történelem iránt, illetve a fentiekből bármi megtetszett neki.
Gálosi Gergely: Mire számíthat az aki belép?
Sashalmi-Fekete Tamás: Vidám csapatra, rengeteg kalandra! Magyarország teljes területén folyamatos utazásokra. Ezekkel együtt határon túli magyar kapcsolatok ápolása mellett gyakori külföldi látogatásokra.

A beszélgetés a közeljövőben folytatódik, hogy minél teljesebb képet kaphassatok a Fekete Hollók Rendjéről. Természetesen képek formájában is!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .