2014. június 5. csütörtök

Piknik: Szabó Hedvig és a 2012-es Bodri CIVILIS Cuvée!

Ma újra rám ragyogott a szerencsecsillagom, hiszen ma is egy elbűvölően gyönyörű hölggyel van szerencsém beszélgetni, közben Pedig a 2012-es Bodri CIVILIS Cuvée-t kortyolgathatok. Akarhatnék-e még többet?
Szabó Hédi egy nem mindennapi lány. Miért? Kiderül a beszélgetésünkből!

Gálosi Gergely: Szia, Hédi! Te egy 20 éves, gyönyörű, mindig vidám lány vagy, ez biztos. Már csak pár dolgot szeretnék megtudni, hogy az olvasók még inkább képbe kerüljenek veled kapcsolatban. Mint például, hogy milyen egyetemre és szakra jársz?
Szabó Hédi: Szia, Gergő! Alkalmazott látványtervezést tanulok a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán.

A két gyönyörűség: Szabó Hedvig és a 2012-es Bodri CIVILIS Cuveé

A két gyönyörűség: Szabó Hedvig és a 2012-es Bodri CIVILIS Cuvée

Gálosi Gergely: A művészkedés egy másik válfajában is, konkrétan az éneklésben is kamatoztatod a tehetséged, ha jól tudom.
Szabó Hédi: Több helyen énekelek, például egy gospel kórusban, ami még nagyon fiatal, de ígéretes jövő előtt áll! Ez nem más, mint a WingSingers. Valamint tagja vagyok a másfél  éves VoiSingersnek, ami ütőképes csapattá kezd összekovácsolódni pécsi zeneszerző-karnagyunk gondos kezei alatt.  Egyénileg könnyűzenét éneklek, azon belül színes a paletta, de még nem eléggé.

Gálosi Gergely: Visszatérve a szakodra: miket szeretsz rajzolni/alkotni, miért éppen azt, és mik a nagy tervek az életedben?
Szabó Hédi: Igazából mindent rajzolok – így tanul az ember. Leginkább a grafikai vonalam az erős.  A nagy terveket tekintve még nem körvonalazódott teljesen, hogy mi is akarok lenni, de rajzzal, illetve ruhatervezéssel lesz kapcsolatos. Szeretnék acapellához hasonló dolgokkal is foglalkozni  egy állandó, jó csapattal, amihez otthoni technikát is szívesen beszereznék. Ez a közeljövőben megtörténik.

Gálosi Gergely: Kit neveznél meg zenei téren, aki hatással volt az énekesi oldaladra?
Szabó Hédi: A zenei életemben egyik meghatározó személy Balásy Szabolcs, akitől közönség előtti éneklésre is számos alkalommal kaptam lehetőséget. Valamint a klasszikus hangképzés szépségeivel Gál Laura énekművész kezei alatt ismerkedem egy ideje, vele is nagyszerű együtt dolgozni.

Gálosi Gergely: Köszöntem szépen, hogy eljöttél ide a Gyertyánosba és beszélgettünk egy jót. Most lássuk a bort!
Szabó Hédi: Szívesen! Én köszöntem a lehetőséget.

…és A Bor: CIVILIS Cuvée, 2012., Szekszárd, Bodri Pincészet

Újfent a kaposvári Gyertyános parkerdőbe kirándultunk, így a 2012-es Bodrikutya Cuvée (előző cikk ITT) után jelen bort is itt kóstoltam.
Legjobb információim szerint olaszrizling, rajnai rizling és chardonnay házasításával született.
Természetesen elsődlegesen az olaszrizling jegyeit hordozza magában, éppen csak érezhető, nagyon enyhe keserű mandula ízre hajaz, de vélhetően a chardonnay általános mézessége elfojtja, nekem kissé kettőssé, vagyis kellemesen keserédessé teszi.
Lágy-közepes savasságot fedeztem csak fel, pont kellemes, ahogy az ember egy könnyed bortól elvárja.
Leginkább szárnyasokhoz, párolt zöldségfélékhez, halakhoz javasolnám, természetesen pincehidegen, leginkább 10-12 fokra hűtve.
Kiváló bor egy beszélgetéshez, nincs semmilyen akadálya, hogy az ember megfelelő társaságban bontson akár több üveggel is. 😉

A Bodri Pincészet: www.bordibor.hu

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .