2014. május 10. szombat

Piknik: Horváth Kinga és egy kis 2012-es Bodrikutya Cuvée

Legyünk őszinték, egy gyönyörű nő – főleg ha még azt is tudjuk róla, hogy hastáncos – és egy jó bor között nehéz a választás, de szerencsémre nekem ilyesmin gondolkoznom se kellett. Adott volt ezen új cikksorozat (a “Piknik”, amiben ezentúl megismerhettek érdekes személyeket és jobbnál-jobb borokat, gasztronómiai csodákat) első része, így nekem kijutott a jóból. Persze nem csak a mostani vendégem lesz elbűvölően gyönyörű, érdemes keresni majd a következő részt is.
Nos, a bor kóstolgatása közben Kingával elkészült egy nagyobb interjú, amit teljes egészében egy külön bejegyzésben (most csak egy kivonatos részt láthattok belőle) láthattok majd, jó pár képpel róla, természetesen a hastáncos ruháiban – a férfi olvasók nagy örömére.

Gálosi Gergely: Szia Kinga! Nos, a címben elárultuk, hogy hastáncos vagy, de azért ezenkívül is mondhatnál magadról pár szót…
Horváth Kinga Bernadett: Szia! Mit is mondhatnék, 22 éves vagyok, jelenleg vendéglátó-eladónak tanulok, mert egy saját kávézó az álmom. Ez mellett az arab világ annyira megfogott, hogy szinte minden időmet az tölti ki, vagyis a hastánc.

...akár a pohárban a bort is táncoltathatnánk...

…akár a pohárban a bort is táncoltathatnánk…

Gálosi Gergely: Mikor ismerkedtél meg az arab világgal és a tánccal?
Horváth Kinga Bernadett: Gyakorlatilag 5 éve sikerült a hastáncot kipróbálnom és elkezdeni megtanulni.

Piknik!

Piknik!

Gálosi Gergely: Jelenleg pedig elmondhatod magadról, hogy már voltál EB 2. helyezett is…
Horváth Kinga Bernadett: Igen, 2012-ben…

Gálosi Gergely: …és most is épp arra készülnél, ha nem velem beszélgetnél, illetve bort kóstolgatnánk…
Horváth Kinga Bernadett: Napi szinten 4 órás edzések mellett most kell ennyi kikapcsolódás…

...a kikapcsolódás...

…a kikapcsolódás…

Gálosi Gergely: Akkor át is térhetnénk a bor témára, közben elköszönve az olvasóktól, a teljes beszélgetést úgyis hamarosan láthatják a hastáncos képeiddel feldobva.
Horváth Kinga Bernadett: Így van! Addig is köszönöm a meghívást, az interjút és a hastáncos fotózást!

A teljes interjú IDE kattintva olvasható, további – immáron hastáncos ruhában – képekkel együtt!

…és A Bor: Bodrikutya Cuveé, 2012., Szekszárd, Bodri Pincészet

A Bor

A Bor

Nos, amint a képeken is látszik, a kaposvári Gyertyános parkerdőben egy kellemes sétát is tettünk a beszélgetés-fotózás közben.
A bor nem más, mint a Bodri Pincészet 2012-es cuvéeje, név szerint a Bodrikutya. Sajnos a névadás hátterét nem ismerem, de azt tudom, hogy kékfrankos és  merlot házasításából született meg. Illatában kellemes, jellegzetes vörös gyümölcs, meggy-vadcseresznye fedezhető fel – itt megjegyezném, hogy a tóparton lengedezett a szél, de olyan illatos e remek, hogy még ez se tudod megzavarni.
Ízében egy remek középsúlyú, mondhatni könnyed bort érezhető, épp csak savas, inkább gyümölcsös – szerintem legfőképp a már említett meggy mellett feketeszeder-ribizli érezhető, nem tolakodóan, kellemesen. Utóízében végig ott csengenek a gyümölcsök, szépen hosszan.
A hely adottságaiból kifolyólag pincehidegen kóstoltam – lévén szinte a parkerdő mellett lakom, melegedni nem volt sok esélye – szerintem pont megfelelő volt így.
Színét én nem elemezném, mert mind a tóról becsillanó fények, vagy épp az árnyékok játéka folytán csalhat a szemem – ha nagyon kellene, leginkább rubintosnak nevezném.
Személy szerint mindenkinek tudom ajánlani, aki a vöröseket szeretni – mármint most csak borban nézve 😉 – és egy kellemes kirándulásra, vagy valamilyen könnyed sülthöz, pörkölthöz választana bort.

A Bodri Pincészet: www.bordibor.hu

Nos, végére is értünk az első Pikniknek. Remélem mindenkinek tetszett az újdonság itt a Sportkulton és már várjátok is a következőt!
További képek:

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

One thought on “Piknik: Horváth Kinga és egy kis 2012-es Bodrikutya Cuvée

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .