2014. július 25. péntek

Szőke Ákos 4. lett az écsi futamon

Szőke Ákos 4. lett az écsi futamon!

Szőke Ákos az elmúlt hétvégén a Rábaringre települő Országos Gymkhana Bajnokság mezőnyében áll helyt, bár a dobogóról épp lecsúszott.
Következzék a hivatalos beszámolója!

“SOLID RACING TEAM – Gymkhana Ring, Écs, 2014. július 19-20.
Szőke Ákos – BMW E30

A hétvégén debütált a Rábaringen az Országos Gymkhana Bajnokság mezőnye. Az écsi derbin a SOLID Racing Team tehetsége, Szőke Ákos is részt vett, ám egy apró hiba rányomta bélyegét a teljesítményére. A váci pilóta végül épp, hogy lecsúszott a dobogóról, és a Pro kategória 4. helyén végzett.

Szőke Ákos: Egy kicsit ijesztő látvány fogadott bennünket pénteken, mikor a Rábaringre kiértünk. A pálya olyan volt – kis túlzással –, mint egy medence, körülbelül 10 centiméter magasan állt rajta a víz a korábbi esőzések következményeként. A szervezők azonban nagyon kreatívan hárították el a tréningünk útjában álló akadályt: szippantós autóval „takarították fel” a megmaradt csapadékot az aszfaltról. Szombaton már egy teljesen száraz pályán versenyezhettünk, amihez hozzájárult az is, hogy Écsre is megérkezett a kánikula.Szőke_Écs

Igazán jó futamunk volt a hétvégén, brutális csatákat vívtunk a többiekkel egy nagyon kemény pályán. Volt, hogy csak egyszázad másodperc volt a különbség az ellenfelek között. Hajszálakon múltak az eredmények, talán ilyen szoros még nem is volt a bajnokság, mióta én versenyzem. A csatákban azonban én most alulmaradtam. Rosszul, egy hibát szerezve kvalifikáltam, ami rányomta a bélyegét az egész derbimre, s nem tudtam előrébb lépni. Nagyon sajnálom, hogy lecsúsztam a dobogóról, úgy látszik most nagyon nem voltam a toppon, habár a technika abszolút tökéletesen működött, minden összeállt a BMW-ben.

A tervek szerint legközelebb szeptemberben, ismét Tökölön állunk majd rajthoz az Országos Gymkhana Bajnokság mezőnyével. A rövid szünetet pedig felhasználjuk arra, hogy tovább fejlesszük a kocsit a dobogó illetve a győzelem reményében.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Bomba!, KYOCERA – The new value frontier, Sigillanda, V4 Transport Szállítmányozási Kft., AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop, INNOVITAS – Kutatás-fejlesztési Tanácsadó Központ, Budatel, TT.risk, Václámpa.hu, Váckonyha.hu, Szőke és fiai ácsmunkák, RetroCar, Balu gumi, Klímatti, Realsys.hu, Viczián István építőipari vállalkozó

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .