2014. szeptember 19. péntek

A Type-R újra sprintel

A Type-R újra sprintel           

A LiveWire Racing Team csapatában induló Ferjáncz András és Földi Niki páros újra egy a MARB futamon indul, de most déli régióban, mégpedig Komlón a Forrás Rally Sprinten, mely szombaton az adminisztratív és gépátvétel után egy a Komló belvárosában tartandó prológgal indul, majd vasárnap reggel 7 órakor indul a verseny Komlóról Zobákpusztára.
Ferjancz_komlo_beh (6)

Ferjáncz Andrással beszélgettem a hétvégi versennyel kapcsolatban:

Miért maradt ki a Komlói bajnoki futam?

Erre igen egyszerű a válasz; sajnos az anyagi keretünk véges és úgy döntöttünk, hogy másik versenyekre fogunk koncentrálni.

Mondj egy pár szót a LiveWire Speed Callenge teremgokart versenyről.

Nagyon szuper délután volt. Örülök, hogy a LiveWire ilyen eseményekkel is igyekszik promótálni a termékeit és annak is, hogy részese lehettem a rendezvénynek. Szerencsére volt sok induló, ezért izgalmasan alakult a verseny, sok-sok tehetséges srácot láttam kőrözni a pályán, ha jól emlékszem, csak a harmadik legjobb időt sikerült elérnem. Csapattársammal, Növényi Norbival is megküzdhettem, ami hatalmas megtiszteltetés volt, hiszen ő egy igazi ikon a számomra.

Hogy hogy a Forrás Rally Sprint mellett döntöttél?

Alapvetően a most hétvégére betervezett versenyünk a Rali Túra salgótarjáni futama volt, ami eleve egy tiltott rendezvény lett volna a számunkra, mivel mi, MNASZ liszenszel rendelkezők nem vehetünk részt, a Szövetség által nem regisztrált versenyeken, de ennek ellenére mellette döntöttünk, vállalva a következményeket. Sajnos azonban törölték. Következő állomásunk a Budapest Rally lett volna, de ezt is törölték. Szerencsénkre van egy verseny Komlón, hívtam is Markó Tibit, a rendezőt, aki szívesen lát minket, így ismét hasznos kilométereket gyűjthetünk.

A hétvégén is Niki lesz a navigátorod, ahogy Mátrában?

Ez nem is kérdéses. Alig várom az újabb közös munkát. Nikivel maximálisan jó az összhang a kocsiban és nem titkolom; nagyon kedvelem ezt a helyzetet, hogy a sporttársam, egyben a párom is.
Ferjancz_komlo_beh (8)

Milyen javításokon esett át a Honda a Mátrai csapatás óta?

Történt egy váltó revízió, valamint kapott egy új komputert az autó, aminek a programozását Havassy Péter végezte. Reméljük, most technikai probléma nélkül megússzuk a versenyt.

Mi a célotok ezen a versenyen?

Régóta nem versenyeztem Pécsen, nem ismerem az ellenfeleket. Örülnék, ha a két kerékhajtású autók között az első 10-ben tudnánk végezni, bár a helyiekkel szemben, biztosan nehéz dolgunk lesz.

Köszönöm a riportot és sok sikert kívánok a hétvégére.

Köszönet a támogatásért:Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Rics-Cont Business Kft.,Print Profi, Piramis Építőház Kft., Power Racing Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Duex Meta Kft.

Speed Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán, Tel.:06-30-505-20-89, E-mail: krizsan_zoltan@hotmail.com

Az interjút Krizsán Zoltán készítette.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .