2014. október 30. csütörtök

Az Erdélyi György – Dredán György páros sikeresen vette az I. MANNOL Pilisvörösvár Rallyet

Az Erdélyi György – Dredán György páros sikeresen vette az I. MANNOL Pilisvörösvár Rallyet

Erdélyi György számolt be Krizsán Zoltánnak a hétvégi I. MANNOL Pilisvörösvár Rallyen való részvételükről, ahol is kisebb technikai probléma mellett, de jót versenyeztek.

“Nincs megállás

A László Racing egyesületében a LiveWire Rally Team csapatában versenyző Erdélyi György – Dredán György páros, a hétvégén több 100 km-t hajtotta az A-s Ladát az I. MANNOL Pilisvörösvár Rallye-n. A H6 kategóriában a rajtuk kívül 8 nevezett párossal, köztük Ladával, Hondával és Citroennel.ErdelyiGy_DredanGy_Pilisbesz(10)

Verseny szerzett tapasztalatokról Erdélyi Gyurival beszélgettem:

Hogy éreztétek magatokat a hétvégén?

A hangulat, mint mindig nagyon jó volt. Mondhatni minden tetszett és tökéletes lett volna, ha nem kell hamarabb összepakolnunk, mint ahogy a verseny véget ér.

Mi történt veletek?

Az 4. gyorsaságin végigmentünk, 10 mp-et verve saját magunk teljesítményére és utána az etapon történt a probléma. A karburátorban az úszó eltört, sajnos a sok zötyögéstől a karburátort összetartó csavarok meglazultak. Nagy szerencsénk volt, hogy nem robbant be, mert mindenhol benzines lett a motortér és motor is kapott rendesen, remélem nem lett nagy baja, mert igazán jól muzsikált azokon a gyorsokon, ahol végig tudtunk menni. Katona Kornél kitett magáért.

Többször említetted, hogy nehéz a Weber-esekkel felvenni a harcot. Most, hogy pont a karburátor adta fel a harcot, cserélitek Weber-esre?

Igen, ez most egy nagy dilemma. Még nem döntöttem el, hogy mi legyen vele, kicsit pihenek, és a jövő héten hozzálátunk a javításnak, addigra kitalálom. Egyrészt jó lenne már úgy elindulni, hogy több esélyt is látok dobogós helyezés, másrészt viszont pozitív élményekkel gazdagodtam, hiszen a Csobánkai szakaszon emelkedőnek rajtoltunk és a motor úgy húzott, hogy csak úgy füstöltek a Pirelli gumik. ErdelyiGy_DredanGy_Pilisbesz(6)

Milyenek voltak a pályák?

Izgalmas volt mindkettő, főleg reggel, hiszen a Csobánka – Pilisvörösvári viszonylag száraz és szép idős gyorsasági után, Bajna – Lábatlan meglepett… A 2. gyorsot szinte tejködben abszolváltuk, de sikerült, ami nagyon fontos. A Lábatlani szakaszon már többször voltam, több-kevesebb sikerrel, most sok, összesen 9 lassító volt és sajnos ebből az utolsó mindkét alkalommal elvittük, nagyon csúszott ez a fehér aszfalt és a féktávokra kellett figyelni. 8-nál sikerült is megoldani. Csobánkán most voltam először, de nagyon megtetszett és élveztük, jó időeredményt is hoztunk.

Hogy tetszett maga a verseny?

A verseny jól sikerült, örülök, hogy nem tudták megakadályozni a létrejöttét, tetszett a szervezés, a pályák, a szervizpark, csak sajnos kevés időt hagytak a gyors és a gyűjtő között a szerelésre. Az első gyors után alig volt idő az autót átnézni, már járt a motor, mikor még Szili (Garamvölgyi Szilárd) az utolsó simításokat végezte. Ha nem kellett volna gyűjtőzni tökéletes lett volna.

Mi a terv az idei két hónapra?

Egy biztos pont a Szilveszter Rally, ahol mindenképpen autóba ülök. Decemberre tervezem még a Mikulás Rally-t is, ha minden összejön. Novemberben néztem, milyen lehetőségek vannak, a múltkori FRT-s élmények miatt, gondoltam, hogy a 8. fordulón is részt veszek, vagy talán a MARB-on Sajókaza- Felsőnyárád szakaszon, de a legjobban eddig a VI: GARMIN élményosztó nap keltette fel az érdeklődésemet. A Zsámbéki pályát már ismerem, tetszik, és egy újabb alkalom a lazulásra.

Köszönöm a riportot!

Köszönet a támogatásért:Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Mészicar Trans Kft., Rics-Cont Business Kft., Print Profi, Piramis Építőház Kft., KZ Invest Kft., Olajszer-Tech Kft., Omega Transz Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Tomi-Sütöde Kft., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, László Racing Kft., Admagic Kft., Power Racing Kft., Fucky-csoki, Ro-Ba Trans Kft., Art Deko Line Kft, Z-T Mezőker Kft.

LiveWire Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán

Tel.: +36 30 505 2089; E-mail: krizsan.zoltan@livewireteam.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .